Annonce
Østjylland

Aarhus Havn om corona-virus: - Vi regner med at blive påvirket snart

Aarhus Havn modtager containere og varer fra mange steder. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Aarhus Havn modtager løbende containerskibe og forsyninger fra Kina og andre asiatiske lande. Havnen regner med, at de snart kan spore de første konsekvenser ovenpå lukkede fabrikker i Kina som følge af den frygtede Corona-virus.
Annonce

AARHUS: Nej, corona-virussen har ikke haft den store betydning på Aarhus Havn. Endnu. Men på havnen regner de med, at de snart opleve et helt andet mønster i indholdet af skibe fra Kina og Asien, hvor corona - nu kaldet covid-19 - er opstået.

Havnen modtager ugentligt ét stort, containerskib fra Kina med alverdens forsyninger samt flere andre containerskibe, som har samlet containere op rundt omkring i andre asiatiske havne.

Medarbejder hos Aarhus Havn, Nicolai Krøyer, regner med, at de snart vil kunne mærke covid-19s store kraft, for den kommer nemlig med en tidsmæssig forskydning.

- Vi regner med, at vi snart bliver påvirket af covid-19. Transporttiden fra Kina er på omkring en måned til halvanden, så fra sygdommens udbredelse og lukninger af kinesiske fabrikker i forbindelse med det kinesiske nytår (21. januar til 20. februar, red.), vil vi nok snart mærke efterdønningerne fra manglende leveringer, lyder det fra ham.

Annonce

Uvist omfang

Omfanget og hvilke varer, der er tale om, kender Nicolai Krøyer og resten af Aarhus Havn ikke til endnu. Det er nemlig svært på forhånd at kunne danne sig et overblik over, hvilke kinesiske fabrikker der har været lukkede, men som efter planen skulle have forsyninger til Danmark.

- Vi ved ikke på stående fod, hvor meget og hvordan vi bliver påvirket. Det er svært for os at sige, om det store, ugentlige containerskib fra Kina er tiltænkt at have containere med fra nogle af de lukkede fabrikker. Derudover ved vi heller ikke endnu, hvad de mindre containerskibe, som har samlet containere op andre steder i Asien, har med, siger Nicolai Krøyer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce