Annonce
Odder

Aarhus-gymnasier får ikke lov at holde Odder Gymnasium ude

Lars Bluhme glæder sig over, at han fortsat kan lave brobygning med skolerne i Beder, Malling og Mårslet. Arkivfoto

Elever fra Beder, Malling og Mårslet må selv bestemme, om de vil til Odder eller et Aarhus gymnasium.

Odder: Aarhusgymnasier får ikke deres vilje, når det gælder om at udelukke brobygning mellem de sydligste skoler i Aarhus Kommune og Odder Gymnasium.

Odder Gymnasium har tradition for at have mange elever fra Beder-, Malling- og Mårslet-området, men i løbet af sommeren blev der midlertidigt stukket en kæp i hjulet på det, da Aarhus Kommune forsøgte at ændre ordningen, så alle skoler i kommunen udelukkende skulle lave brobygning med gymnasier beliggende i Aarhus Kommune.

Det fik rektor Lars Bluhme til at klage til bl.a. Undervisningsministeriet , da han ikke mente, at gymnasierne er en kommunal institution. Med støtte fra borgmester Uffe Jensen (V) og regionsrådsformand Bent Hansen (S), blev der holdt møde med Aarhus Kommune.

Bl.a. på baggrund af det møde har Aarhus Kommune besluttet, at eleverne i de sydlige Aarhusskoler alligevel kan komme i brobygning på Odder Gymnasium.

" Vi har haft en dialog med rektorerne i Aarhus og Odder omkring sagen og fundet et kompromis, som alle bakker op om. Det betyder, at eleverne på de tre sydlige skoler får mulighed for selv at vælge, om de vil på introduktionskursus på Odder Gymnasium eller på et Aarhus gymnasium. Udover valgfrihed i forbindelse med afvikling af introduktionskursus bliver det desuden sådan, at elever og forældre kan vælge mellem Odder Gymnasium og et Aarhus gymnasium, når de har mulighed for at deltage i et informationsmøde på STX som optakt til valg af uddannelser på introduktionskurserne", lyder konklusionen i et brev til Undervisningsministeriet.

Ministeriet anser derfor sagen som afsluttet.

Årelangt samarbejde

- Set med mine briller er det kompromis et "business as usual", så jeg er meget tilfreds, siger Lars Bluhme, der forventer lige så mange elever fra Beder, Malling og Mårslet som normalt.

Bestyrelserne fra Beder, Malling og Mårslet Skoler har også udtrykt ønske om fortsat samarbejde med Odder Gymnasium. Et samarbejde, der har fungeret i 37 år.

På Odder Gymnasium startede der efter sommerferien 190 elever, hvilket er nøjagtig det samme antal som året før.

41 af de nye elever kommer fra Beder, Malling og Mårslet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce