Annonce
Østjylland

Aarhus Fremad bygger videre på forårets præstationer

Morten Dahm Kjærgaard har sat gang i opstarten til den nye sæson. FOTO: OLE NIELSEN.
Det tætte løb i oprykningskampen har ikke efterladt en smag af skuffelse på Riisvangen. 2. divisionsklubben har tværtimod kastet endnu mere energi og sult ind i jagten på en ny topplacering.
Annonce

FODBOLD: Aarhus Fremad var blot et stolpeskud fra at rykke op i 1. division i den forgangne sæson. Var Jammerbugts forsøg på mål i overtiden mod topholdet FC Helsingør endt i netmaskerne i stedet for på siden af stolpen, så havde humlebien fra Riisvangen taget turen op i landets næstbedste fodboldrække på bekostning af de fuldtidsprofessionelle nordsjællændere.

Kampen i Jammerbugt endte som bekendt uafgjort og dermed kunne Aarhus Fremad ikke bruge deres egen storsejr til mere end en solid kickstarter til klubbens sæsonafslutning.

Helsingør nappede billetten til 1. division.

I sidste uge genoptog Aarhus Fremad træningen og indstillede blikket på den plads, som de ikke fik i sidste sæson.

- For os var det ikke slutningen på noget, da vi vandt 7-0 over Frem og Jammerbugt ramte indersiden af stolpen i overtiden. For os var det starten på noget nyt. Og det er den tilgang, som vi har fortsat, efter vi er kommet tilbage. Det har vi kunne se til træning, hvor vi egentlig har kunnet bygge videre på projektet, fortæller cheftræneren i Aarhus Fremad, Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

Stor interesse for projektet

Aarhus Fremad har henover sommerpausen sagt farvel til fire spillere. Jakob Torp er rejst til Kolding IF, mens Casper Gandrup, Simon Bækgård og Elias Rafn Olafsson er taget tilbage til deres respektive klubber, hvor Aarhus Fremad havde lejet dem.

I den første uge af optakten har klubben haft besøg af fem spillere på prøvetræning. Århusianernes succesrige forår har givet genlyd i fodbolddanmark. Ikke mindst fordi det skete med mange unge talenter på grønsværen.

- Vi har ikke taget alle de spillere ind, som har henvendt sig til klubben. Vi har kigget meget på hvad de enkelte har kunne bidrage med og hvad vi har haft brug for i vores trup. Vi har også skulle have plads i træningen. Jeg har ikke ville sende vores egne væk for at give plads til andre. Nogle har været med hos Danmarksserie-holdet i stedet, og så har vi kunne følge dem der, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

22 til disposition

Han har et ønske om at have en trup på 20 markspillere og to målmand til sin disposition i 2. division. Det er dog ikke et decideret krav, fordi niveauforskellen mellem klubbens to bedste hold er så smal, at man sagtens kan trække spillere op fra Danmarksserien, hvilket giver en god fleksibilitet i klubben.

- Niveauet er så tæt mellem de to trupper. Samtidig skal man huske på, at jo større truppen er, desto flere spillere vil være skuffet, hvis de ikke bliver valgt. Derfor har jeg et max på 20 spillere og to målmænd, siger træneren og tilføjer, at der også er flere eksempler på spillere, som har taget turen op i førsteholdstruppen efter et år eller to i Danmarksserien.


Niveauet et så tæt mellem de to trupper. Samtidig skal man huske på, at jo større truppen er, desto flere spillere vil være skuffet, hvis de ikke bliver valgt. Derfor har jeg et max på 20 spillere og to målmænd

Morten Dahm Kjærgaard


Senest har Lasse Hauge Mortensen taget den tur efter at have været gennem en god udvikling i det seneste halvandet år.

Det giver også en god intern konkurrence på Riisvangen, hvilket også har fået mundvigen til at pege opad hos cheftræneren.

- Vi ser godt ud lige nu. Spillerne har været skarpe til træning. Der har været højt tempo og god energi hele tiden og det er som om, at vi bare er fortsat i samme stil, samme måde og på samme niveau. Jeg er meget positiv, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

Ny mand i målet

En af forårets helt store profiler var målmand Elias Rafn Olafsson, som Aarhus Fremad havde lejet hos de nykårede mestre fra FC Midtjylland. Den talentfulde islænding er nu tilbage på Heden og det har i stedet givet plads til forårets nummer to, Frederik Nørgaard.

Det bliver Frederik Nørgaard Hald, der i efteråret skal vogte målet for Aarhus Fremad. Han skiftede til klubben i vinterpausen fra Odder og har i foråret stået på mål for klubbens danmarksseriehold. Foto: Ole Nielsen.

- Frederik skiftede til os i vinter og har gjort det rigtigt godt, så jeg har ikke været så nervøs på målmandsposten. Det er klart, at han er en anderledes målmand end Elias, som er et stort europæisk målmandstalent, der kunne skrives mange artikler om. Jeg er tryg ved, at Frederik kan tage over. Han har gjort det rigtigt godt til træningen i det seneste halve år og har holdt et godt niveau i kampene i Danmarksserien. Han er god med fødderne, reaktionsstærk og selvom han ikke er ligeså høj, så kommer han godt ud i feltet, siger cheftræner Kjærgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce