Annonce
AC Horsens

AaB blev nedlagt igen: AC Horsens udskød nedrykningen

AC Horsens har et spinkelt håb om superligafodbold, efter de søndag slog AaB med 1-0. Torben Andersen analyserer sejrens betydning og kampens spillere i videoen herover.

Horsens: AC Horsens fik rejst sig oven blamagen i Vejle. Det skete med en energisk og viljefast indsats, der var milevidt fra præstationen i Nørreskoven forleden.

Præstationen blev belønnet med en sejr på 1-0.

AC Horsens var i store perioder i stand til at styre kampens forløb. I den livlige kamp med chancer i begge ender af banen var hjemmeholdet i stand til at bestemme hvor AaB skulle spille bolden hen i stedet for konstant at være bagefter, som det var tilfældet i Vejle.

Annonce

AC Horsens kunne i tilfælde af et nederlag have risikeret formelt at rykke ud af Superligaen, men med sejren holder klubben sig stadig i live i første omgang til lokalopgøret mod VB på fredag.

AC Horsens fik kampens første chance, da Louka Prip opfangede et udspil fra Jacob Rinne i AaB-målet, men keeperen nåede på plads og fik afværget den gratis mulighed til hjemmeholdet.

Hallur Hansson fulgte op med at sende bolden i mål til 1-0 efter seks minutter, men scoringen blev korrekt annulleret for offside.

Hallur Hansson havde bolden i mål i første halvleg, men scoringen blev  underkendt på grund af offside efter et tjek i VAR-vognen. I anden halvleg var der ingen tvivl, da han knaldede bolden i mål til 1-0 på en returbold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AaB meldte sig ind i kampen efter 11 minutter med en fri chance til Iver Fossum, men Matej Delac kom godt ud af sit mål og fik blokeret afslutningen.

Gæsterne fortsatte med at presse på, og AC Horsens' defensiv så vakkelvorn ud.

I den anden ende testede Søren Reese keeperen med et hovedstød efter hjørnespark.

Den livlige kamp fortsatte med at kaste chancer af sig. Jakob Ahlmann testede Matej Delac, der leverede en ny stor redning efter 25 minutter.

Det lugtede af mål, og blandt andet en velspillende Louka Prip fik udfordret AaB's forsvarskæde, men trods store chancer til begge mandskaber i det første 45 minutter gik de to hold til pausen med 0-0.

AC Horsens åbnede anden halvleg med en stor chance til Lirim Qamili. Han fik afsluttet, da et langt indkast fra Alexander Ludwig blev forlænget til bageste stolpe.

Muamer Brajanac fulgte op med en afslutning fra kanten af feltet, men forsøget blev reddet til hjørnespark.

Efter en times spil kom belønningen. Louka Prip forsøgte sig med et frispark fra en spids vinkel. Jacob Rinne slog bolden ud til Hallur Hansson, der resolut bankede bolden i mål til 1-0.

AaB svarede igen på scoringen med en tredobbelt udskiftning. AC Horsens blev straks tvunget tilbage på banen og måtte tage imod en stribe hjørnespark.

Men AC Horsens stod i mod. Det var ved at gå galt flere gange, men hver gang kom der en fod eller et hoved i vejen, når det for alvor brændte på foran Matej Delacs mål.

Jens Berthel Askou havde valgt at skifte fem mand ud i startopstillingen i forhold til det hold, der skuffede fælt mod VB.

James Gomes, Peter Nymann, David Kruse, Casper Tengstedt tog plads på bænken, mens Jonas Gemmer var ude med karantæne.

De fem blev afløst af Søren Reese, Alexander Ludwig, Nikolas Dyhr, Hallur Hansson og Lirim Qamili.

De to hold:

AC Horsens: Matej Delac, Alexander Ludwig, Malte Kiilerich, Søren Reese, Jacob Buus, Nikolas Dyhr, Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Louka Prip, Lirim Qamili, Muamer Brajanac.

AaB: Jacob Rinne, Daniel Granli, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Frederik Børsting, Iver Fossum, Pedro Ferreira, Jakob Ahlmann, Tim Prica, Rufo, Tom van Weert.

AC Horsens spiller igen på fredag hjemme mod VB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce