Børn i kø for at gå til kodning

På Horsens Bibliotek bliver det muligt for de 7-17 årige at gå til kodning og programmering en gang om ugen. Arkivfoto

Børn i kø for at gå til kodning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan man snart gå til kodning og programmering i sin fritid i Horsens. Et nyt tilbud under navnet Coding Pirates finder plads på biblioteket, hvor der både laves computerspil, robotter og meget mere.

Horsens: De fleste børn og unge kender til fritidstilbud som fodbold, håndbold eller spejder. Nu får de også snart mulighed for at gå til kodning. Her kan børnene lære om både programmering, teknologier og udvikling af både spil og robotter.

Det er foreningen Coding Pirates, der kommer til Horsens. I resten af landet er Coding Pirates blevet en kæmpe succes, og de findes i 59 byer over hele landet og har flere end 1000 børn på ventelisterne. 12 nye tilbud er på vej i Jylland, og her er Horsens altså en af dem.

En kreativ proces

Det var Horsens Bibliotek, der opdagede at Coding Pirates holdt til på flere biblioteker i landet, men at det stadig ikke var kommet til Horsens.

-Jeg hørte, at der var rigtig stor interesse for det i andre byer, men at det endnu ikke var nået til Horsens. Så tog vi initiativet her på biblioteket, siger Lea Sørensen, bibliotekar på Horsens Bibliotek. 

Coding Pirates kan ifølge Lea Sørensen lære børnene en hel del nyt.

- Børnene får mulighed for at komme ind bagved, forstå det og skabe noget selv. Det er også en kreativ proces, jeg tror, de får meget ud af, siger hun.

Det er mange år siden, edb forsvandt fra skoleskemaet, så i dag får børnene ikke nogen undervisning i den digitale verden. Det er derfor ifølge Lea Sørensen en vigtig ressource, som Coding Pirate er med til at skabe.

- Det handler selvfølgelig i første omgang om at have det sjovt. Men ser man på fremtidsperspektivet, er det en stor fordel, at børn er teknologisk stærke og forstår programmering, siger hun.  

Drives af frivillige

Der bliver holdt stiftende generalforsamling og informationsmøde på biblioteket 15. marts kl. 19.

Coding Pirates drives af frivillige, så både potentielle frivillige og bestyrelsesmedlemmer er velkomne.

Hvis forløber efter planen, forventes Pirate Coding at kunne starte op inden sommerferien. 

Børn i kø for at gå til kodning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce