Annonce
Horsens

940 nye studerende optaget på VIA i Horsens - mange flere søgte

Antallet af nye elever på Via Univercity College i Horsens er på niveau med sidste år. 940 har fået en studieplads, men nu kommer efteroptaget, så antallet af nye elever efter sommerferien ventes at blive større. Arkivfoto

Fuldt hus på sygepleje- og pædagoguddannelserne, men ledige pladser på uddannelser til bl.a. ingeniør, bygningskonstruktør og value chain management

Horsens: 940 unge jubler i dag over, at de efter sommerferien tager hul på en uddannelse på VIA Univercity College i Horsens, men dobbelt så mange fik en skuffende besked om, at Horsens ikke blev deres studieby i denne omgang.

På uddannelserne til sygeplejerske og pædagog er der fyldt helt op, men der er ledige pladser på alle uddannelserne til bl.a. ingeniør, bygningskonstruktør og value chain management.

På ingeniøruddannelserne er der ikke et loft for antallet af studerende, når de unge ellers lever op til adgangskravene, hvorimod døren er lukket, efter der er blevet optaget 128 studerende på pædagoguddannelsen og 88 på uddannelsen til sygeplejerske i Horsens.

Det samlede optag på dette tidspunkt er på niveau med sidste år, og Kirsten Bundgaard, professionshøjskoledirektør for VIA Univercity College, glæder sig over en stor søgning til uddannelserne. Både i hele Region Midtjylland og i Horsens.

I Horsens søgte 2861 om at blive optaget, og omkring en tredjedel er nu blevet tilbudt en plads på skolen. Det samme billede tegner sig for hele regionen.

- Vi er meget glade for, at der nu for 10. år i træk har været en meget stor søgning til VIAs over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland.

Annonce

Jeg vil kraftigt anbefale de unge, der har fået afslag på deres ansøgning i første omgang, til at være åbne over for alternative muligheder og søge ind på en uddannelse med ledige studiepladser.

Kirsten Bundgaard.

Optag på VIA UC i Horsens


  • 2014: 935
  • 2015: 1199
  • 2016: 1225
  • 2017: 957
  • 2018: 940

Tallene viser, hvor mange der var optaget pr. 28./30. juli de pågældende år. Tallene bliver større pga. efteroptag.

Kilde: VIA University College

Flere på dansk ingeniøruddannelse

I Horsens er søgningen til de dansksprogede ingeniøruddannelser steget med næsten 50 pct. Det gælder blandt andet diplomingeniøruddannelsen i byggeri og anlæg, som i år øger optaget med knap 35 pct. sammenlignet med sidste år.

- Det er særlig positivt. Dels fordi det er regeringens politik, og dels fordi der er mangel på ingeniører, siger Kirsten Bundgaard.

- Erhvervslivet efterspørger både de danske og de internationalt studerende, siger Kirsten Bundgaard, som samtidig glæder sig over, at kunne byde velkommen til to nye spændende profiler blandt diplomingeniøruddannelserne i Horsens.

I dag er der loft over antallet af internationalt studerende.

Stadig ledige pladser

Er man blandt de unge, der ikke er kommet ind på drømmeuddannelsen, er der altså stadig ledige pladser. Også i Horsens.

- Jeg vil kraftigt anbefale de unge, der har fået afslag på deres ansøgning i første omgang, til at være åbne over for alternative muligheder og søge ind på en uddannelse med ledige studiepladser. Der er masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for et studie eller en geografisk lokation, der ikke i udgangspunktet var det foretrukne, siger Kirsten Bundgaard.

Studievejledere i VIA sidder i den kommende tid klar til at behandle de ekstra ansøgninger, der kommer ind. For ansøgere, der har brug for at blive mere afklarede for at træffe et studievalg, er der mulighed for at kontakte VIAs studievejledere eller finde inspiration på bloggen dinstudievej.dk. I alt er 5.810 ansøgere blevet tilbudt en plads på en af VIAs over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

33-årig på tyvetogt i midtbyen

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce