Annonce
Læserbrev

94-årig: Når folkepensionister på den måde kommer til at mangle penge, kan det nemt gå ud over helbredet

Læserbrev: Hvem vinder - Skattestyrelsen eller lægerne?

Skattestyrelsen praler og bruger de folkepensioner, som især Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har opnået.

Men Skattestyrelsen har folk, som har til opgave at finde på noget, som kan trækkes fra i folkepensionisternes folkepension.

Når folkepensionister på den måde kommer til at mangle penge, kan det nemt gå ud over helbredet.

Altså vil der stadigvæk være flere folkepensionister, som dør, før de fylder 90 år, end folkepensionister, som bliver over 90 år.

Folkepensionister må håbe, at lægerne og de mennesker, som hjælper de syge på sygehusene og i kommunerne, vil vinde til sidst.

Jeg, som har skrevet dette læserbrev, er 94 år, måske fordi jeg kun har røget en cigaret, da jeg blev konfirmeret. Det smagte ej godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce