Annonce
Erhverv

94-årig flytter sin butik: Jeg skal jo gøre det, inden jeg bliver alt for gammel

Opgravning og arbejde med ny belægning i Kippervig har i en periode besværliggjort vejen til Anna Larsens butik. Det har været med til at skubbe til beslutningen om at flytte butikken til Gylling. Foto: Morten Pape
Om få uger fylder Anna Larsen 95 år, men hun driver ufortrødent sin butik videre. Nu flytter den dog fra midtbyen i Horsens til butikslokaler i egen ejendom i Gylling.
Annonce

Horsens: Helbredet er ikke, hvad det har været, men humøret og gåpåmodet er intakt hos snart 95-årige Anna Larsen.

Hun flytter nu sin butik, Anna Larsen Antik, fra Kippervig i Horsens til hjemmeadressen i Gylling. Den private ejendom på Købmagergade i Gylling rummer et tidligere butikslokale, som Anna Larsen nu vil gøre brug af.

- Der kommer måske lidt færre kunder, men til gengæld sparer jeg huslejen, siger hun.

Samtidig sparer hun transporten til og fra Horsens - den klarer hun i dag med rutebilen, som hun står på i Ørting. Fra Gylling til Ørting er der ingen offentlig transport.

- Det stykke tager jeg på tommelfingeren, siger hun.

Den 94-årige butiksejer har et fast sted i Gylling, hvor hun stiller sig, og så varer det aldrig længe, inden et lift byder sig til, fortæller hun.

Lejemålet i Kippervig er opsagt, og Anna Larsen er begyndt at pakke sin blandede landhandel, som hun kalder den, ned i flyttekasser. Foto: Morten Pape
Annonce

Brækkede arme og helvedesild

I fremtiden bliver det kun, når Anna Larsen skal på jagt efter nye varer til sin blandede landhandel, at det bliver nødvendigt at rejse til eksempelvis Horsens.

Hun finder sit genbrugsguld blandt andet på diverse kræmmermarkeder, og det har altid været en livsstil for den efterhånden så erfarne kræmmer. Sammen med sin nu afdøde mand drev hun i mere end 30 år antikvitetsforretning i den gamle skole i Sondrup, og senere havde hun i en årrække fast stadeplads på Det Blå Marked i Låsby, inden hun som 89-årig åbnede butikken i Horsens. De første måneder havde butikken adresse på butikstorvet i Torsted, men snart rykkede den til midtbyen, hvor Anna Larsen lejede et lokale på hjørnet af Nørregade og Skolegade. Her blev hun i godt fire år, inden hun sidste år vekslede lejemålet til et lidt mindre i Kippervig.

Siden har det ikke altid været lige let. Først måtte åbningen i Kippervig udskydes et par måneder, da Anna Larsen sidste vinter blev ramt af sygdom og måttes indlægges en periode, mens hun kom til hægterne. Siden har den ene arm været brækket et par gange, den anden har været forstuvet, og i perioder plages hun af sviende helvedesild.

- Det er lidt uheldigt, medgiver hun - men det er ikke noget, der gør kål på hverken optimismen eller lysten til at drive forretning.

- Jeg skal jo have noget at lave, fastslår damen, som aldrig har overvejet at lukke butikken til fordel for en mere gængs pensionisttilværelse.

- Nej uha, jeg skal ikke bare gå derhjemme og kukkelure, fastslår hun.

Annonce

Vejen død efter opgravning

Anna Larsen har fast åbningstid i sin butik to dage om ugen - men ofte er hun der alligevel, og så er døren også åben.

Gennem den seneste tid er der dog færre, der har taget i døren, fortæller butiksindehaveren, som mener, at det er et omfattende vejarbejde med opgravning af Kippervig, der har gjort området dødt og gjort det vanskeligere at tiltrække kunder til butikken. Og det blev ikke bedre, da det meste af byen lukkede ned som følge af corona-situationen, fortæller hun.

Udfordringerne har været med til at skubbe til tankerne om at flytte gesjæften til Gylling - og de er medvirkende årsag til, at lejemålet blev sagt op netop nu.

Anna Larsen skal være ude af Kippervig-butikken inden 1. juni. Hvornår hun har sidste åbningsdag, tør hun ikke sige.

- Men det er også lige meget, for der kommer ingen, som det er lige nu, siger hun med smil i stemmen.

Men gode og trofaste kunder har der været mange af, understreger Anna Larsen.

- Jeg vil gerne takke dem, og jeg håber, at nogle af dem også vil komme en tur til Gylling, siger hun.

Damen, som om få uger fylder 95 år, er ikke i tvivl om, at det for hende er den rigtige beslutning at flytte nu:

- Jeg skal jo gøre det, inden jeg bliver alt for gammel, siger hun.

Anna Larsen fylder 95 år i maj, og hun er så vidt vides områdets ældste butiksindehaver. Nu flytter hun sin forretning, men det har ikke været i tankerne at lukke og slukke til fordel for en gængs pensionisttilværelse. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce