Annonce
Navne

90-årig tidligere vognmand spiller billard, danser og går lange ture flere gange om ugen

Tørring Billard Klub har indrettet sig i lokaler hos Hotel Gudenå ved Tørring. En af de meget aktive medlemmer er klubbens alderspræsident, 90-årige Knud Thomsen, der møder trofast op tre gange om ugen. Foto: Mads Dalegaard
Den tidligere vognmand Knud Thomsen har rundet de 90, men er stadig særdeles aktiv. Han går til billard tre gange om ugen i Tørring, danser hver uge i to forskellige danseklubber og går dagligt fire-fem kilometer lange ture i sin hjemby Rask Mølle.

Tørring: - Han tæller tit forkert, når der skal regnes score ud, og det er sjovt nok til hans egen fordel hver gang.

Tonen i Tørring Billard Klub, der holder til i lokaler på Hotel Gudenå ved Tørring, er muntert drillende på den gode måde, da Folkebladet kigger indenfor en onsdag formiddag, hvor klubbens seniorspillere boltrer sig på det grønne klæde med køer, kugler og kegler på fem billardborde.

Den drillende kommentar er møntet på klubbens ældste spiller, 90-årige Knud Thomsen, der må siges at være lidt af et livsstykke.

Annonce

Ud over at spille billard tre gange fire timer om ugen, så går han også til dans i to forskellige danseklubber - en i Karstoft og en i Herning - to aftener om ugen fra kl. 19-23, og så går han også dagligt en tur på en fire-fem kilometer i og omkring hans hjemby Rask Mølle, hvor han i en lang årrække drev vognmandsforretning under firmanavnet Niels Thomsen & Søn.

Solgte firmaet i 2008

Knud var sønnen og 3. generation i vognmandsfirmaet, som han afhændede i 2008. Det var et hårdt år for Knud, idet han mistede både sin kone og sin 44-årige søn det år.

- Det var jo meningen, at min søn skulle have kørt firmaet videre, så da han gik hen og døde, var der ikke rigtig andet at gøre end at sælge aktiverne. Herimellem ti lastbiler. Man kan sige, at det var held i uheld, for få måneder efter kom finanskrisen buldrende, siger Knud Thomsen, og fortsætter:

- Nærmest fra den ene dag til den anden var der pludselig ikke noget at køre med, og jeg havde ikke kunnet sælge firmaet i sådan en situation, siger Knud Thomsen, der i sin lange vognmandskarriere blandt andet har været med til at køre asfalt til både den nye Lillebæltsbro og Storebæltsbroen, og også har været med til at bygge alle motorvejsbroer på E45 fra Aarhus til grænsen. Kørt asfalt til Vejlefjordbroen har han gjort to gange.

Annonce

Et meget aktivt otium

- Nogle gange havde jeg ud over mine egne 12 helt op til 20 lastbiler til at hjælpe mig med de helt store motorvejsprojekter, da firmaet var på sit højeste, siger Knud Thomsen, der således var en travl herre, da han var vognmand. Men det er ikke fordi tempoet er dalet synderligt under hans otium. Der er med andre ord fart over feltet, idet der ikke er én dag i ugen, hvor han ikke er fysisk aktiv på én eller anden måde.

- Man skal jo holde sig i gang i min alder, og blandt andet spiller jeg billard hver mandag, tirsdag og onsdag fra kl. 8-12 her i Tørring Billard Klub. Jeg nyder virkelig det sociale fællesskab, vi har i klubben. At det lige blev billard er lidt tilfældigt. Det var nogle venner, der i 2009 trak mig med. Jeg var jo gået på pension og havde pludselig masser af tid, der skulle slås ihjel, og jeg blev bidt af det med det samme, siger Knud Thomsen.


Man skal jo holde sig i gang i min alder, og blandt andet spiller jeg billard hver mandag, tirsdag og onsdag fra kl. 8-12 her i Tørring Billard Klub. Jeg nyder virkelig det sociale fællesskab, vi har i klubben.

Knud Thomsen, 90 år og alderspræsident i Tørring Billard Klub


- Knud har været en særdeles aktiv og social billardspiller her i Tørring Billard Klub fra dag et og er meget vellidt. Han er den første, der møder ind om morgenen, hvor han både støvsuger og gør bordene klar til dagens træning, og han er én af de sidste der går, siger formanden Klaus Hansen.

Tørring Billard Klub tæller 58 medlemmer, hvor Knud Thomsen er alderspræsident med sine 90 år. Yngstemanden er 22 år.

Annonce

Har vundet to pokaler

- Der er da mange, der er dygtigere end mig, men det gør ikke så meget. Jeg hygger mig med spillet og kammeratskabet og kan da prale af at have mit navn på to vandrepokaler. Vores interne turnering vandt jeg således to år i træk, og den store vandrepokal for Tørring og omegn vandt jeg i 2010. Det er jeg faktisk lidt stolt af, siger han.

Knud Thomsen bor på Peter Hansensvej i Rask Mølle i det hus, som han selv byggede i 1964.

- Jeg byggede det for den fyrstelige sum af 90.000 kroner. Det var mange penge dengang, siger Knud Thomsen, der har levet under tre regenter. Chr. den 10., Frederik den 9. og Margrethe den 2. Og han har faktisk set dem alle tre i levende live.

Annonce

Royalt besøg i Rask Mølle

- I 1939, da jeg var otte år, tog min far mig en dag med til Rask Mølle Kro, hvor Chr. den 10. og den daværende kronprins Frederik skulle spise frokost efter at have overværet en efterårsmanøvre med militæret. Det var lidt stort. Dronning Margrethe og resten af kongefamilien har jeg set flere gange på trappen ved Gråsten Slot, idet vi for år tilbage tit camperede i Gråsten om sommeren, fortæller Knud Thomsen.

Den meget aktive pensionist frekventerer også hele to danseklubber, og det gør han sammen med en veninde to gange om ugen.

- Ja, det lykkedes mig sørme at score en ny pige i en moden alder, kan man vist roligt. Hun hedder Henny, og vi har det rigtig godt sammen. Vi bor dog ikke sammen. Hun bor i Thorning, siger den aktive Rask Mølle-pensionist.

90-årige Knud Thomsen spiller billard tre gange om ugen, går til dans to gange om ugen og går desuden dagligt en tur på en fire-fem kilometer. Foto: Mads Dalegaard
Tørring Billard Klub flyttede for små to år siden fra lokaler i en ombygget grisestald på Aalevej til nye og større lokaler i Hotel Gudenå ved Tørring. Det er her Knud Thomsen og klubbens øvrige seniorspillere slår deres folder hver mandag. tirsdag og onsdag formiddag. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce