Annonce
forside

86-årig kvinde fik besøg af falsk hjemmehjælper

Arkivfoto

Horsens: En 86-årig kvinde har fået stjålet sin pung med 1000 kroner efter et besøg af en falsk hjemmehjælper.

Den ældre kvinde, der bor på Bjerrevej, blev tirsdag aften mellem kl. 20 og 21.45 opsøgt af en kraftig kvinde, der udgav sig fra at være fra hjemmeplejen. Ifølge Sydøstjyllands Politi påstod hun, at hun skulle tjekke noget i boligen.

Den 86-årige lukkede hende ind og opdagede senere, at hendes pung var forsvundet.

Hun beskriver "hjemmehjælperen" som en dansktalende 40-50 årig kvinde, der var kraftig af bygning.

Det er ikke første gang, at tricktyve lykkes med at fuske sig til adgang hos ældre borgere og stjæle fra dem.

Politiet opfordrer derfor endnu engang til, at man beder om at se legitimation på eventuelle hjemmehjælpere, håndværkere og andre, der vil ind, og at man i øvrigt er varsomme med at lukke ukendte mennesker ind i sit hjem.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

HFS mistede førstepladsen

Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce