Annonce
Kultur

75.000 kroner på højkant: Ansøgerne til kulturpuljen er fundet

Helga Exner har i anledning af sin kommende 80 års fødselsdag søgt penge til fødselsdagsudstillingen "Et smykke eventyr", som åbner på Odder Museum 25. oktober. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det ligger nu fast, hvilke projekter der er i spil til at få del i de 75.000 kroner, som Odder Kultuforening ved afstemning skal fordele 8. oktober.

Odder: Dagen nærmer sig, hvor der skal stemmes om, hvilke projekter der skal have støtte fra den såkaldte kulturpulje.

8. oktober er der medlemsmøde i Odder Kulturforening på Centralhotellet i Odder, og her skal medlemmerne afgøre, hvilke projekter der lever op til de fire ansøgningskriterier og gør sig fortjent til at få del i de 75.000 kroner, som skal uddeles i denne runde.

Kulturforeningen har modtaget 12 ansøgninger og har valgt at sende syv af dem videre til afstemning. To af de resterende ansøgninger søgte så små beløb, at kulturforeningens bestyrelse bevilligede dem penge fra "straks-puljen", mens de sidste tre ansøgninger ikke levede op til kravene til at modtage støtte.

Alle medlemmer af kulturforeningen kan deltage i afstemningen. Man kan melde sig ind i foreningen på kulturforeningens hjemmeside. Medlemsskab er gratis resten af året.

Annonce

Disse projekter er i spil

- MUMS – medborgerskab, udsatte, musik, samvær kr. 10.000,00

- Udstilling – Et smykkeeventyr kr. 20.000,00

- Work-in-progress-container til Odder Kommunes ungdom kr. 30.000,00

- Remisen som kulturcenter kr. 35.000,00

- Tunø Kunst Kultur – Bidrag til innovation kr. 26.643,00

- Workshop-række i mundtlig fortælling for nye fortællere kr. 7.000,00

- Lyd og leg i Økologiens Have kr. 20.500,00

Afstemningen sker 8. oktober klokken 19:00 på Centralhotellet på Torvet i Odder.

Kilde: Odder Kulturforening

Pentafon tæskofon

En af ansøgningerne gælder støtte til fem permanente udendørsinstrumenter til Økologiens Have. For 20.500 kroner kan der anskaffes tre gastrommer, en alt-alufon og en pentafon tæskofon. Sidstnævnte er et træinstrument på cirka en halv meter i højden og en meter i længden, som udover at fungere som både melodi- og rytmeinstrument også kan bruges som bænk.

Derudover er der blandt andet søgt om midler til en smykkeudstilling med Helga Exner i anledning af hendes 80 års fødselsdag og en billedkoncert med dertilhørende portrætmaling- og keramikworkshop på Tunø.

Fem af de syv projekter ansøger om minimum 20.000 kroner, og dermed er det klart, at ikke alle kan få deres ønske opfyldt. Derfor bliver det kun de projekter, som opnår flest stemmer på Odder Kulturforenings medlemsmøde, der rent faktisk modtager støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce