Annonce
Navne

75 år: Den sidste Brecker-bror blæser stadig i trompeten

Trompetisten Randy Brecker er bredt anerkendt som en af de bedste amerikanske jazzmusikere. Fredag 27. november fylder han 75 år. Arkivfoto: Eva Hambach/Ritzau Scanpix
Jazztrompetisten Randy Brecker er vidt og bredt anerkendt for sin musiske alsidighed. Fredag 27. november runder den overlevende halvdel af Brecker Brothers 75.
Annonce

75 år: Som sønner af en klaverspillende advokat og en portrætmaler fik Randy og Michael Brecker den kreative åre ind med modermælken.

Og når faren var, hvad Randy selv har kaldt en "trompetfanatiker", lå det til højrebenet, at de to sønner skulle gribe til blæseinstrumenterne.

Det har ført til stor hæder og anerkendelse for Brecker Brothers, som de to brødres duo hed. Michael Brecker døde i 2007, men Randy Brecker lever stadig i bedste velgående, og fredag 27. november fylder han 75 år.

Randy Brecker startede dog karrieren uden sin bror. I 1967 dannede han sammen med en række venner bandet Blood, Sweat and Tears.

I 1968 opnåede Randy Brecker succes med sin bror, Michael, da Randy udgav sit første soloalbum kaldet "Score", hvor Michael Brecker bistod med musikalsk hjælp.

Annonce

Opnåede syv Grammy-nomineringer

De to brødre udgav flere albummer sammen, men det var først i 1975, at de satte navn på deres duo: Brecker Brothers.

Med navnkundig bandtitel og musikalsk finesse opnåede de to brødre syv grammy-nomineringer fra 1975 til 1981.

I 1982 opløste brødrene Brecker Brothers, men de fandt sammen igen i 1992 med albummet ”The Return of the Brecker Brothers” og arbejdede siden sammen med flere hits til følge.

Blandt andet høstede albummet "Some Skunk Funk" fra 2003 store roser.

Døde uden donor

Randy Brecker har ligeledes været med i Horace Silver Quintet, ført an af den legendariske jazzpianist Horace Silver, ligesom han har kastet sig ud i utallige soloforetagender, og han har spillet med Stevie Wonder og Billy Cobham.

I 2007 døde Michael Brecker af en blodsygdom. Han var ikke i stand til at finde den stamcelledonor, han behøvede, og det tog hårdt på Randy.

Randy Brecker fortsatte dog med at lave musik og har ved flere lejligheder hyldet sin afdøde bror ved koncerter.

Til september næste år kan man således opleve ham i Birkerød i Danmark, hvor han spiller med Aarhus Jazz Orchestra.


Til september næste år kan man således opleve ham i Birkerød i Danmark, hvor han spiller med Aarhus Jazz Orchestra.


/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Annonce