Annonce
Skanderborg

73-årig mand afgået ved døden efter plejehjemsbrand

Lørdag eftermiddag udviklede en brand på et plejehjem i Galten sig alvorligt, da en 73-årig mand måtte flyves til Rigshospitalet med alvorlige brandsår. Han er senere afgået ved døden. Foto: Local Eyes
Lørdag udbrød der brand i en 73-årig mands bolig på et plejehjem i Galten. Manden blev fløjet til Rigshospitalet med voldsomme forbrændinger. Han er nu afgået ved døden.

GALTEN: En 73-årig mand fra et plejehjem i Galten er tirsdag afgået ved døden.

Det bekræfter direktør i Skanderborg Kommune, Lone Rasmussen. Hun har ikke yderligere kommentarer.

Den 73-årige mand var lørdag involveret i en brand på Plejecenter Tjørnehaven i Galten. Han blev efterfølgende fløjet direkte til Rigshospitalets brandsårsafdeling i lægehelikopter.

Annonce

Flere medarbejdere var involveret i samme brand, men kom ikke alvorligt til skade. Fem af dem havde været med til at få beboeren ud, og blev efterfølgende kørt til tre omkringliggende hospitaler med mistanke om røgforgiftning. De blev dog alle udskrevet igen fra hospitalet lørdag.

Straks efter branden på Tjørnehaven aktiverede Skanderborg Kommune deres beredskabsplan, og kriseledelsen trådte sammen for at håndtere situationen med særlig fokus på at sikre plejecentrets beboere og personale samt informere pårørende.

- Allerede lørdag stillede vi et tilbud om krisepsykolog til rådighed for beboere og medarbejdere, og det er der flere, der har benyttet sig af. Og der vil også være en opfølgning fra krisepsykologen i løbet af ugen, siger direktør Lone Rasmussen.

Brand opstod i den 73-åriges lejlighed

Brandvæsenet blev i første omgang opmærksom på branden gennem en automatisk brandalarm omkring klokken 11:44, mens der kort efter også blev ringet 112.

Ifølge Østjyllands Brandvæsens operationschef Jesper Hansen havde selve bygningerne på stedet det nogenlunde efter branden.

Lone Rasmussen, direktør i Skanderborg Kommune, kunne mandag bekræfte til Århus Stiftstidende at det kun var den 73-åriges lejlighed, der var beskadiget som følge af branden.

Alle beboere er derfor også kommet tilbage til deres boliger lørdag eftermiddag.

Der foreligger endnu ingen brandårsag. Politiet fortalte lørdag, at branden var opstået i den 73-åriges lejlighed. Rygning kan ikke udelukkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste plus

Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce