Annonce
Debat

71 millioner pinlige kroner - der var absolut ingen grund til at klappe af Danmarks Indsamling

Niels Graverholt. Arkivfoto

Læserbrev: I lørdags viste tv igen Danmarks Indsamling-cirkusset, hvor de tre studieværter ved afslutningen opfordrede alle de tilstedeværende i studiet til at klappe som gale, da det viste sig, at indsamlingen havde indbragt 71 mio. kr.

Vi er ca. 4,6 mio. danskere på 18 år eller mere, så de 71 mio. kr. svarer til 15 kroner pr. voksen dansker, og da en stor del af donationerne kom fra firmaer, kommer vi måske ned på 5-10 kroner pr. voksen dansker!

Og blandt firmaerne var der mange megastore, som gav 100.000 kr., et beløb, som man overhovedet ikke kunne få øje på i deres regnskab, for ikke tale om de hundredvis af firmaer, som gav 10.000 kr., lige præcis det beløb, der skulle til for at få deres navn vist nederst på skærmen.

Der var absolut ingen grund til at klappe. Det var intet andet end pinligt!

Jeg var telefonpasser under indsamlingen, og min absolut bedste oplevelse var, da Maria ringede ind. Maria var 11 år og havde et mellemøstligt efternavn. Hun havde fået 200 kr. i julegave, og hun ville forære halvdelen af dem til indsamlingen.

Se det var der grund til at klappe af!

Annonce

Og blandt firmaerne var der mange megastore, som gav 100.000 kr., et beløb, som man overhovedet ikke kunne få øje på i deres regnskab, for ikke tale om de hundredvis af firmaer, som gav 10.000 kr., lige præcis det beløb, der skulle til for at få deres navn vist nederst på skærmen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Formand i replik: Mangel på halkapacitet bremser kommunens vision om flere idrætsaktive borgere

Læserbrev: Horsens Folkeblad skrev lørdag 19. oktober, at det halter med halgulv, og at det kun er Københavns Kommune, der er ringere stillet end Horsens Kommune. Formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille, mener ikke, at der er et problem, da flere nye haller er på vej. Han mener endvidere, at flere nye kunstgræsbaner samtidig vil frigøre indendørs kapacitet. Line Læsøe fra Sport Horsens betragter sin egen lokalforening og mener på den baggrund, at kapaciteten kunne udnyttes bedre, end den bliver i dag. Til trods for at vi i Østbirk nu i godt et år har haft to haller, er virkeligheden hos os i Østbirk IF en anden. Vi er taknemmelige for vores nye hal. Den erstattede skolens gymnastiksal, og vi har derfor fået samlet næsten alle foreningens aktiviteter i eller omkring Østbirkhallen, og det har givet et kæmpe løft til det sociale liv i ØIF. Men det halter stadig med kapaciteten. I ØIF har vi 10 aktivitetsudvalg med et varieret idrætstilbud til borgerne i og omkring Østbirk. Skolen råder over hallerne i dagtimerne, men deler velvilligt med ØIF's senioridrætsudøvere og tennisspillere. Mellem kl. 15 og 21 (nogle dage til kl. 22) er hallen fuldt booket - ofte med tre igangværende aktiviteter på samme tid. Så jeg har vanskeligt ved at få øje på, hvordan vi i ØIF skulle kunne udnytte kapaciteten bedre, end vi gør i dag. Det er svært at få haltidskabalen til at gå op, og der må indgås kompromiser for at skabe plads til alle. Byrådet har besluttet, at de næste kunstgræsbaner skal placeres i Østbirk og Hovedgård. Der er næsten dobbelt så mange fodboldspillere i Østbirk som i Hovedgård, så vi har en forventning om, at analyse og sund fornuft sender den første af de to nye baner til Østbirk. Men vi har ingen forventning om, at det vil flytte mere af fodbolden ud af hallen og derved frigøre tid til andre aktiviteter. Horsens Kommune har en vision om, at 10.000 flere borgere skal være idrætsaktive om fem år. Lidt løs hovedregning fortæller, at 350 flere borgere i Østbirk skal være idrætsaktive. I ØIF er vi ca. 1300 aktive, og vi skal så forventeligt skaffe kapacitet til en stor andel af de yderligere 350 idrætsaktive borgere. I ØIF har vi allerede arbejdet med kommunens vision, og vi har klare mål om at starte endnu flere aktiviteter, f.eks. floorball og basketball, op. Men visionen bremses desværre af mangel på haltider, medmindre vi udvider dagen yderligere eller nedlægger andre aktiviteter. Det første bliver vanskeligt at gennemføre, og det sidste giver ingen mening. Så det kan godt være, at kapaciteten andre steder i kommunen kan udnyttes bedre, men det er ikke tilfældet i ØIF. Vi har viljen til at arbejde med på Horsens Kommunes vision, men vejen mangler.

Annonce