Annonce
112

70 hjælper til når 2300 cyklister kommer til byen

Sidste år var Nr. Snede for første gang startby for en ryte på 70 kilometer til Viborg. Det bliver gentaget igen i år. Arkivfoto Peter Hald
For syvende gang bliver der kørt DGI Hærvejsløbet. Nr. Snede er igen depot og startby

Nr. Snede: Lørdag vil Nr. Snede stå på den anden ende.

I alt 5.700 cykelmotionister deltager i DGI Hærvejsløbet 2019, og omkring 2300 af dem kommer til depotet i Nr. Snede.

Derfor har der længe været gang i forberedelserne til at tage imod de mange cyklister.

- Vi er cirka 70, der er involveret i det her. Vi har mange flagposter til at stå ude på ruten. Vi bager selv boller, og vi skal have fundet borde frem - vi skal lave mad. Folk skal jo have noget at spise, fortæller Gitte Møller, der sammen med Heine Nielsen er tovholder på arrangementet i Nr. Snede.

- Vi starter kl. seks lørdag morgen med at stille telte og pavilloner op. Vi skal have plads til cykelmekanikere og plads til samaritterne. Vi skal have et sted, hvor man kan blande energidrik, og der skal være plads til, at man kan få fyldt sin drikkedunk. Derudover er der selve depotområdet med forplejningen, fortæller Gitte Møller.

Annonce

Igen startby

Madholdet sørger for scrambled eggs med 22 kilo bacon og gullaschsuppe, foruden friskbagte boller.

- De første cykelryttere ankommer ved titiden. Det er også cirka på det tidspunkt, hvor de folk, der tjekker til start i Nr. Snede ankommer. De sidste kører nok fra Nr. Snede ved halv sekstiden. Kl. otte om aftenen er det hele ryddet igen, siger Gitte Møller.

Sidste år var Nr. Snede for første gang startby for en rute på 70 kilometer. Igen i år er Nr. Snede startby med start kl. 9.45.

- Der er lidt flere startende fra Nr. Snede, end der var sidste år. Sidste år var der 170 startende. I år er der 209 startende. Jeg håber da, at stigningen skyldes, at folk har haft en god oplevelse sidste år, fortæller Gitte Møller.

Som noget nyt bliver der arrangeret et børnecykelløb med start kl. 9.30.

- Efter løbet kan børnene få lov til at komme ind og få noget fra vores depot. Vi har bl.a. chokolade fra Thoms, og småkager fra Kelsen og vi har snacks fra OK, siger Gitte Møller.

Hvis man skal ned og se det, så er der især mange cyklister ved middagstid. Der vil også komme en kaffebus fra kl. 11.30 og frem til kl. 15 - ved depotet - den er folk velkommen til at besøge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Uaktuelle informationstavler fjernes

Annonce