Annonce
Brædstrup

66 år er ingen alder: Flemming starter virksomhed med grøn energi

Flemming Kristensen har arbejdet med solceller i over 25 år, og han har naturligvis sit eget lille anlæg på taget i hjemmet på Hårupvej i Ring. Foto: Henrik Sandvad
Pensionen er udskudt i nogle år for 66-årige Flemming Kristensen fra Brædstrup. Han har netop startet sin egen virksomhed FKSol, hvor han vil tilbyde rådgivning, salg og service af solceller, som han forventer, får en stor rolle i omstillingen til grøn energi.

Ring: - Jeg udskyder gerne pensionen i nogle år. Så længe mit helbred er i orden, så er det det, jeg gerne vil bruge min tid på. Jeg har altid haft lyst til at starte mit eget, og jeg synes, hele omstillingen til grøn energi er utrolig spændende. Jeg vil derfor gerne give mit lille bidrag til den grønne omstilling med den viden og erfaring, som jeg har samlet op over årerne.

Ordenen kommer fra en ikke helt almindelig virksomhedsstifter. Flemming Kristensen fra Ring ved Brædstrup er nemlig 66 år, og han har netop oprettet virksomheden FKSol, hvor han tilbyder rådgivning, salg og service af solceller.

Netop solceller har den autoriserede elinstallatør arbejdet med i over 25 år. Han forudser, at solenergi bliver en vigtigere energikilde i de kommende år, hvis ambitionen om at reducere kraftigt i udledningen af drivshusgasser skal opnås.

I øjeblikket står solenergi for cirka tre procent af den samlede elproduktion i Danmark, men der er potentiale i solenergi til 20-30 procent ifølge den nye virksomhedsejer.

- Siden 2010 er prisen for solceller faldet med 70 procent, og den tendens fortsætter. Solanlæg er nu så billige, at de kan sættes op uden støtte, og flere er begyndt at tænke solceller ind i nybyggeri og ved renoveringer af eksisterende byggeri. Solceller kan også fungere godt sammen med en varmepumpe og levere billig strøm. Det samme gælder, når elbilerne skal have strøm, så jeg ser kun, at solceller vil spille en større og større rolle i fremtiden, siger Flemming Kristensen.

Annonce
Hvis jeg kan give mit lille bidrag til den grønne omstilling, så vil jeg være meget tilfreds med det. Jeg kan nemlig ikke lade være med at holde fingrene fra det.

Flemming Kristensen, indehaver FKSol

Mere sol og vind

Den nye socialdemokratiske regering har sat reduktion af C02 øverst på dagsordenen i de kommende år, og Flemming Kristensen forventer, at det vil give et boost til produktionen af grøn energi.

- Vi kunne se i den netop afsluttede valgkamp, at alle partier havde en skarp grøn profil, og det må også udmønte sig i, at der skal ske noget nu. Hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, skal vi have flere teknologier i spil, og vi skal have mere vind og sol i det rigtige miks i elnettet, så vi kan udnytte solen om sommeren og vinden om vinteren. Fordelen med solceller er, at de er tæt på forbrugsstedet, så her er ikke noget tab af energi, siger Flemming Kristensen.

Kan ikke lade være

Reglerne for solceller er blevet ændret mange gange i de forløbne år, og det har været med til at skabe utryghed hos solcelleejerne, da rammebetingelserne hele tiden laves om. I øjeblikket er det mest afregningspriserne, der skaber utilfredshed, så derfor mener indehaveren af FKSol, at det er bedst at købe et anlæg, der passer til ens behov.

- Man skal dog ikke lade sig forfalde til et godt tilbud på internettet. Det er vigtigt, at man sætter sig godt ind i at få et anlæg i den rigtige kvalitet og størrelse, ellers risikerer man at få et anlæg, som hurtig vil tabe noget i ydelse, siger Flemming Kristensen.

Den nye virksomhedsejer håber, at FKSol kan være med til at give sit lille bidrag for at fremme solenergien i Danmark, og ambitionen er klar:

- Jeg håber at kunne drive FKSol igennem nogle år som en enkeltmandsvirksomhed. Jeg har et stort netværk, som jeg kan trække på, og hvis jeg kan give mit lille bidrag til den grønne omstilling, vil jeg være meget tilfreds med det. Jeg kan nemlig ikke lade være med at holde fingrene fra det, siger Flemming Kristensen med et lille grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce