Annonce
Horsens

65 flere unge får mulighed for at uddanne sig til sygeplejerske i Region Midtjylland

Fra september og fremover har VIA  fået grønt lys til at optage 65 ekstra studerende på sygeplejerskeuddannelsen. Foto: VIA University College
En ny aftale mellem Region Midtjylland, de midtjyske kommuner og VIA sikrer, at sidstnævnte fra september i år kan optage 65 ekstra studerende på sygeplejerskeuddannelsen. Region og kommuner har garanteret det nødvendige antal praktikpladser.

Regionen: Når der til september optages nye studerende på VIA University Colleges sygeplejeuddannelse i Region Midtjylland, vil der være plads til 65 flere end tidligere.

Det er blevet muligt, efter at regionen og de midtjyske kommuner har givet hinanden håndslag på, at der også vil være kliniske praktiksteder til de ekstra studerende.

I alt vil der fra september i år således være 963 studiepladser årligt til unge, som drømmer om at blive sygeplejerske.

Det nævnte håndslag vækker glæde hos Jonna Frølich, der er uddannelsesdekan ved VIA Universitys Colleges sygeplejerskeuddannelse, idet det formentlig betyder, at planen om at udvide optaget af nye elever også vil gå glat igennem hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, som skal stå for den endelige godkendelse.

- Det er vigtigt at bidrage bedst muligt til at imødekomme manglen på sygeplejersker i det danske sundhedsvæsen, og det er virkelig positivt, at regionen og kommunerne står sammen om at skabe de ekstra kliniske uddannelsespladser, siger Jonna Frølich.

Annonce

Aarhus, Viborg og Randers

De 65 ekstra studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen i VIA bliver fordelt på de udbud, der senest har haft afviste førsteprioritetsansøgere. Konkret får Aarhus 35 ekstra pladser, mens Viborg og Randers får hver 15 pladser.

De 65 ekstra kliniske uddannelsespladser eller praktiksteder vil blive fordelt efter en tidligere aftale mellem VIA, Region Midtjylland og de midtjyske kommuner.


Det er vigtigt at bidrage bedst muligt til at imødekomme manglen på sygeplejersker i det danske sundhedsvæsen, og det er virkelig positivt, at regionen og kommunerne står sammen om at skabe de ekstra kliniske uddannelsespladser.

Jonna Frølich, uddannelsesdekan, VIAs sygeplejerskeuddannelse


Det betyder, at 70 procent af pladserne går til regionen svarende til 46 ekstra praktikpladser på sygehusene og i psykiatrien, og 30 procent bliver placeret i de midtjyske kommuner svarende til 19 pladser i hjemmeplejen og på plejehjem.

Det større antal studiepladser er en videreførelse af en ekstraordinær øgning af optaget på sygeplejerskeuddannelsen i 2020 på grund af corona-situationen.

Også i 2019 var der en øget dimensionering på VIAs sygeplejerskeuddannelse, da en analyse dokumenterede en forestående stor risiko for mangel på sygeplejersker i Midtjylland.

Efterfølgende er der indgået aftaler mellem Danske Regioner og regeringen om at uddanne 1000 flere sygeplejersker landet over i 2021.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce