Annonce
Horsens

6000 svar fra børn danner rammerne om folkeskoledag

Folkeskolen skal under lup til folkeskoledag på Fængslet fredag. Foto: Claus Thorsted
Fredag afholdes kommunens første Folkeskoledag. Her skal 600 skolefolk diskutere fremtidens folkeskole med afsæt i spørgeskemabesvarelser om folkeskolen fra kommunens skolebørn.
Annonce

Horsens: Hvordan ser fremtidens samfund ud? Hvilke krav stiller det til skoleområdet? Og Hvordan skaber vi et skolevæsen, der er gearet til fremtidens krav? Det skal 600 børn, forældre, lærere, ledere og andre skolefolk tage stilling til og forsøge at finde svaret på til folkeskoledag på Fængslet fredag.

- Vi har inviteret bredt. Der kommer både børn, forskere, meningsdannere, ungebyrådet og forældrebestyrelser og andre skolefolk og diskuterer folkeskolen, forklarer direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune, Tanja Nyborg.

Forud for Folkeskoledagen er samtlige cirka 9000 folkeskolelever i Horsens Kommune blevet spurgt om, hvad der betyder noget for dem i fremtidens folkeskole - og resultatet af undersøgelsen vil blive afsløret i forbindelse med dagens diskussioner.

- 6000 børn og 450 voksne har svaret, og det er med afsæt i deres besvarelser, at det hele bliver skudt i gang. Vi skal blive inspireret til at tænke kreativt, og derfor kommer der både en hjerneforsker og rapperen Pede B, som skal hjælpe os med at sætte hjernen fri til nye tanker, lyder det.

Folkeskoledagen

Sådan foregår det:

Celledelinger: De gamle fængselsceller danner rammerne om en celleformand - f.eks. en iværksætter, en erhvervsleder eller en skuespiller - der kommer med et oplæg.

Debatsaloner: Temaerne, der vil danne grundlag for debatterne, er: 1. (Ud)dannelse i fremtidens skole og 2. Teknologi i fremtidens skole.

Fremtidslaboratorier: I fremtidslaboratorierne får deltagernes drømme om fremtidens folkeskole en stemme sammen med Future Navigator, der er eksperter i at lave fremtidsbaseret ideudvikling, trendspotting, trendmapping og furturegrafics.

Oplægsholdere på dagen er blandt andet:

  • Anne Skare, fremtidsforsker
  • Huxi Bach, satiriker og samfundskommentator
  • Lene Tanggaard, forsker i kreativitet og læring
  • Andreas Rasch, forsknings- og udviklingschef på VIA University College
  • Ole Sejer Iversen, forsker i udvikling af digital teknologi med og til børn
Annonce

Datapakke til inspiration

Hele arrangementet løber af stablen fra klokken 8.30 til 15 fredag, og efter anstrengelserne skal der samles en såkaldt datapakke, der skal anvendes som inspiration i det videre arbejde med folkeskolen.

- Jeg håber, vi får en datapakke, som understøtter, at det, vi allerede har gang i, er det rigtige, men som også viser, hvad det er for en retning, vi skal dreje henimod, siger Tanja Nyborg.

Datapakken vil efter Folkeskoledagen blandt andet blive sendt til politikerne i byrådet, så den kan være med til at danne grundlag for den politiske debat og de beslutninger, der skal tages omkring fremtidens folkeskole, lyder det fra Tanja Nyborg, der tilføjer:

- Vi er nemlig meget ambitiøse omkring folkeskolens udvikling, og derfor vil vi rigtig gerne være med til at sætte debatten om fremtidens folkeskole allerøverst på dagsordenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Annonce