Annonce
Hedensted

6000 så Rent: Sørgeligt hvis vi ikke kan udfordre musicalpublikum

"Rent" foregår i 1990'erne i New York, hvor en gruppe unge kunstnere foresøger at skabe noget originalt. Arkivfoto: Morten Pape
Normalt begiver over 8000 mennesker sig hen i Palsgaard Slotpark for at overvære årets musical. Men i år købte kun 6000 billet.

Palsgaard: Palsgaard Sommerspils satsning med musicalen "Rent" ser ud til at give foreningen et underskud. Omkring 6000 tilskuere købte billet, et tal, der plejer at ligge over 8000, og det kommer til at kunne mærkes i kassen.

- Vi ved ikke, hvor stort underskuddet er, for det kommer an på det samlede billede. Det ser ud til, at salget i cafeen har været lige så godt som sidste år, selvom der har været færre tilskuere, siger formand for sommerspillet, Thrine Nørgaard.

Sommerspillet var godt klar over, at det mere ukendte stykke "Rent", om HIV-ramte bohemer i New York, ville trække færre tilskuere til parken end de gamle klassikere, men det skuffende billetsalg giver anledning til eftertanke.

- Nu har vi valgt at spile Troldemanden fra Oz næste år, som er for alle generationer, og så må vi se, hvad vi vælger i 2021. Det er lidt sørgeligt, hvis vi ikke kan tage et stykke op, som ikke er en klassiker. Det er jo også kunsten og kulturens berettigelse, at vi kan stille spørgsmålstegn ved tilværelsen og udfordre publikum. Men det giver da anledning til reflektion, siger Thrine Nørgaard og tilføjer, at sommerspillet ikke hvert år skal tage mere smalle stykker op.

- Men vi syntes faktisk, at stykket i år også var aktuelt i forhold til homoseksuelles rettigheder og forhold i samfundet, siger Trine Nørgaard.

Det vil tage nogle måneder at opgøre det endelige regnskab for årets sommerspil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente fik en sviner i Graven

Annonce