Annonce
Horsens

60 lejeboliger i Lund til 133 mio. kr.: Nu er der dato for byggestart

Formanden for Midtjysk Boligforening, Bjarne Almind Johansen, og forretningsfører Annemette Lehmann Bøgh tror på, at den kommende boligforening i Provstlund vil tiltrække både seniorer og børnefamilier. Arkivfoto

Midtjysk Boligselskab investerer 133,4 mio. kroner i 60 nye lejeboliger i Lund. De første lejere forventes at kunne flytte ind i februar 2020.

Lund: Midtjysk Boligselskab har i de seneste år arbejdet på at opføre en ny boligafdeling i Provstlund i den østlige del af Lund, og nu er projektet så langt, at byggeriet kan begynde til september.

Det oplyser forretningsfører i Midtjysk Boligselskab, Annemette Lehmann Bøgh, og hun forventer, at de første lejere kan flytte ind i de nye huse til februar 2020.

Midtjysk Boligselskab ønsker at bygge 30 boliger på 95 kvm med tre værelser samt 30 boliger på 111 kvm med fire værelser.

Husene opføres som dobbelthuse, og der vil være en gårdhave til hvert lejemål. Prisen for det hele forventes at blive på 133,4 mio. kroner, hvoraf Horsens Kommune betaler 10 procent af grundkapitalen.

- Vi etablerer området med et fælleshus, hvilket kommunen heldigvis har accepteret. Det har selvfølgelig gjort byggeriet dyrere, men så får vi også en boligafdeling i den kvalitet, som vi gerne vil tilbyde. Dermed rammer vi den maksimale pris, som hvert hus må koste, siger Annemette Lehmann Bøgh.

Annonce

Vi havde projektet med på Horsens Messen, og der var en stor interesse for projektet i Lund. De, som var meget interesseret, er kommet på vores almindelige venteliste.

Annemette Lehmann Bøgh, forretningsfører Midtjysk Boligselskab
Sådan vil den nye boligafdeling for Midtjysk Boligselskab i Lund tage sig ud ifølge projektvinderne fra D.A.I. Arkitekterne i Horsens. Pressefoto

Stor interesse for nye huse

Det er D.A.I. Arkitekterne i Horsens, som har tegnet husene i den nye boligafdeling på Havemarken i Provstlund, og lejen på boligerne bliver på cirka 7700 kr. pr. måned for de mindste huse og cirka 8900 kr. pr. måned for de største.

Selvom husene ikke er bygget endnu, oplever Midtjysk Boligselskab allerede stor interesse for de nye boliger i Provstlund.

- Vi havde projektet med på Horsens Messen, og der var en stor interesse for projektet i Lund. De, som var meget interesserede, er kommet på vores almindelige venteliste, da vi ikke laver kontrakter med nogle, før vi ved, hvornår det hele står færdigt, siger Annemette Lehmann Bøgh.

De nye dobbelthuse er netop sendt i udbud, så Midtjysk Boligselskab forventer, at man har valgt en hovedentreprenør til byggeriet i løbet af foråret. Pressefoto

Er sikker på udlejning

Midtjysk Boligselskab har også boligafdelinger i Rødtjørnen i Torsted, og boligselskabet oplever i det hele taget stor efterspørgsel på almene lejeboliger i Horsens.

- Vi gør selvfølgelig ikke det her uden, at vi har en rigtig god fornemmelse for, at vi kan leje det ud. Det er også baseret ud fra vores ventelister, siger Annemette Lehmann Bøgh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce