Annonce
Horsens

60 lejeboliger i Lund til 133 mio. kr.: Nu er der dato for byggestart

Formanden for Midtjysk Boligforening, Bjarne Almind Johansen, og forretningsfører Annemette Lehmann Bøgh tror på, at den kommende boligforening i Provstlund vil tiltrække både seniorer og børnefamilier. Arkivfoto

Midtjysk Boligselskab investerer 133,4 mio. kroner i 60 nye lejeboliger i Lund. De første lejere forventes at kunne flytte ind i februar 2020.

Lund: Midtjysk Boligselskab har i de seneste år arbejdet på at opføre en ny boligafdeling i Provstlund i den østlige del af Lund, og nu er projektet så langt, at byggeriet kan begynde til september.

Det oplyser forretningsfører i Midtjysk Boligselskab, Annemette Lehmann Bøgh, og hun forventer, at de første lejere kan flytte ind i de nye huse til februar 2020.

Midtjysk Boligselskab ønsker at bygge 30 boliger på 95 kvm med tre værelser samt 30 boliger på 111 kvm med fire værelser.

Husene opføres som dobbelthuse, og der vil være en gårdhave til hvert lejemål. Prisen for det hele forventes at blive på 133,4 mio. kroner, hvoraf Horsens Kommune betaler 10 procent af grundkapitalen.

- Vi etablerer området med et fælleshus, hvilket kommunen heldigvis har accepteret. Det har selvfølgelig gjort byggeriet dyrere, men så får vi også en boligafdeling i den kvalitet, som vi gerne vil tilbyde. Dermed rammer vi den maksimale pris, som hvert hus må koste, siger Annemette Lehmann Bøgh.

Annonce

Vi havde projektet med på Horsens Messen, og der var en stor interesse for projektet i Lund. De, som var meget interesseret, er kommet på vores almindelige venteliste.

Annemette Lehmann Bøgh, forretningsfører Midtjysk Boligselskab
Sådan vil den nye boligafdeling for Midtjysk Boligselskab i Lund tage sig ud ifølge projektvinderne fra D.A.I. Arkitekterne i Horsens. Pressefoto

Stor interesse for nye huse

Det er D.A.I. Arkitekterne i Horsens, som har tegnet husene i den nye boligafdeling på Havemarken i Provstlund, og lejen på boligerne bliver på cirka 7700 kr. pr. måned for de mindste huse og cirka 8900 kr. pr. måned for de største.

Selvom husene ikke er bygget endnu, oplever Midtjysk Boligselskab allerede stor interesse for de nye boliger i Provstlund.

- Vi havde projektet med på Horsens Messen, og der var en stor interesse for projektet i Lund. De, som var meget interesserede, er kommet på vores almindelige venteliste, da vi ikke laver kontrakter med nogle, før vi ved, hvornår det hele står færdigt, siger Annemette Lehmann Bøgh.

De nye dobbelthuse er netop sendt i udbud, så Midtjysk Boligselskab forventer, at man har valgt en hovedentreprenør til byggeriet i løbet af foråret. Pressefoto

Er sikker på udlejning

Midtjysk Boligselskab har også boligafdelinger i Rødtjørnen i Torsted, og boligselskabet oplever i det hele taget stor efterspørgsel på almene lejeboliger i Horsens.

- Vi gør selvfølgelig ikke det her uden, at vi har en rigtig god fornemmelse for, at vi kan leje det ud. Det er også baseret ud fra vores ventelister, siger Annemette Lehmann Bøgh.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Nyheder

Ejeren af den genfundne 12 uger gamle hundehvalp Nala: Jeg er så taknemlig og glad for at være i live

Annonce