Annonce
Horsens

60 bød ind på fremtiden for den hurtigst voksende by i kommunen

Der blev flittigt snakket udvikling, muligheder og udfordringer, da cirka 60 borgere torsdag aften var til borgermøde i Vinten Forsamlingshus om fremtidens Lund. Foto: Henrik Sandvad

Der blev sat fokus på Lunds udfordringer og muligheder, da Horsens Kommune torsdag aften holdt det første borgermøde af tre om Lunds fremtid.

Lund: Et bytorv, et mødested for byens unge, fitnesscenter, renovering af Bryrupbanestien og en bedre sammenhængskraft mellem Lund, Provstlund og Vinten. Det var blot nogle af de mange forslag, der kom på bordet, da Horsens Kommune torsdag aften havde inviteret til det første af tre borgermøder omkring udviklingen af Lund.

Lund-borgernes input skal danne grundlag for den helhedsplan, som planafdelingen i Horsens Kommune arbejder på, og det havde omkring 60 valgt at være med til.

Det vil være mest naturligt at bruge de penge dér, hvor væksten er, frem for at bruge dem, hvor væksten ikke er.

Jørgen Korshøj (V), formand for landsbyudvalget

Pres på skole og børnehave

Ud over at få lov til at komme med ønsker på byens vegne blev der set på byens udfordringer, og dem var der flere af ifølge deltagerne. Ud over byens velkendte trafikproblemer var der fokus på børnenes og fodgængernes trafiksikkerhed og manglende cykelstier og fortove.

- Desuden er væksten til Lund så stor, at skolen er for lille, og børnehaven var for lille, allerede inden den var færdigbygget. Nu får vi en multihal, som også er for lille, og derudover mangler vi flere lejeboliger for ældre, selvom vi godt nok er blevet lovet nogle tryghedsboliger ved plejehjemmet, summerede Jette Bjerre op, da hun fik taletid.

Annonce

Bedre sammenhængskraft

Netop tilvæksten i Lund fyldte en del i diskussionen ved bordene. Lund er vokset med 45 pct. siden 2006, så der nu bor 2938 indbyggere i bysamfundet Lund, Vinten og Provstlund. Væksten giver både muligheder og udfordringer, og en af byens store udfordringer er at få de tre bydele til at hænge bedre sammen, lød det fra flere i salen i Vinten Forsamlingshus.

- Hvis man kunne få opgraderet naturstien ud til Provstlund til en ordentlig sti og få sat lys på, vil vi få Provstlund til at hænge sammen med Lund, og det ville være lettere at komme frem og tilbage, lød det fra Jens Heldgaard fra sognebladet Landposten.

Han så også gerne, at der blev renoveret og fjernet nogle grimme boliger i midtbyen, så Lund dermed kunne blive en kønnere by at bo i.

Annonce

Ingen penge, men måske alligevel

Mødet blev ledet af planlægger Jens Friis-Pedersen fra Horsens Kommune, og han havde taget formanden for udvalget vedr. udvikling af lokalsamfund, Jørgen Korshøj (V), med sig. Begge fik noteret borgernes ønsker på deres blokke, og ideerne vil nu indgå i det fremadrettede arbejde med udvikling af den kommende helhedsplan for Lund. Den skal være en rettesnor i den kommunale planlægning for byudviklingen i Lund.

Selvom der ikke følger penge med til den kommende helhedsplan, understregede Jørgens Korshøj, at byrådet er opmærksom på mange af Lunds problemer omkring trafik og pres på skoler og institutioner.

- Der er afsat penge til både vuggestuer, børnehaver og skoler i årerne fremover, og selvom de penge ikke er øremærket endnu, vil det være mest naturligt at bruge de penge dér, hvor væksten er, frem for at bruge dem, hvor væksten ikke er, sagde Jørgen Korshøj.

De næste borgermøder omkring den kommende helhedsplan holdes i maj og juni. Her skal der arbejdes videre med ideerne omkring Lunds udvikling.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce