Annonce
Mærkedage

60-års fødselar, formand og firmaejer kobler af med kinesisk kampsport

Allan Werk. Pressefoto

Sondrup: Bestyrelsesformand i det østjyske energiselskab Aura Energi og stifter og ejer af Werks Grafiske Hus A/S Allan Werk, Sondrup Bakker ved Odder, fylder 60 år mandag 7. oktober.

Hans far havde trykkeri i Aarhus, og den grafiske branche blev Allan Werks hjemmebane. Han er autodidakt og stiftede Werks Fotosats i 1981, og siden er livsværket blevet til Werks Grafiske Hus med 15 ansatte.

Teenageårene i det aarhusianske Øgadekvarter var præget af politisk venstrefløjsaktivisme, som Allan Werk også flirtede med, men det blev i partiet Venstre, at Allan Werk lagde sine kræfter og mange års arbejde i kulisserne.

I det lokale østjyske Venstre-miljø bliver Allan Werk omtalt som den grå eminence, og han spillede en væsentlig rolle, da Jakob Ellemann-Jensen skulle trækkes til sin nuværende valgkreds i Aarhus Syd.

Andelstanken har gennem år været et omdrejningspunkt for Allan Werk, og han blev medlem af repræsentantskabet for Østjysk Energi i 1998, bestyrelsesmedlem i 2002 og formand for bestyrelsen i 2006.

Allan Werk var således en drivende kraft i fusionen af fire østjyske energiselskaber, der blev til Aura Energi i 2014, og han fortsatte efter fusionen som bestyrelsesformand for Aura Energi.

Allan Werk har siden 2004 desuden været lokalformand for Grakom, brancheforeningen for kommunikation og medier, og har næsten lige så længe siddet i Grakoms hovedbestyrelse.

For nylig er Allan Werk og hustruen Lisbeth flyttet til Sondrup Bakker. Både hustruen og datteren Benedikte arbejder i fødselarens firma, mens sønnen Nikolaj bor i New York, hvor han er direktør i en analysevirksomhed. Derudover tæller familien et barnebarn på 11 måneder.

I fritiden har Allan Werk dyrket den kinesiske kampsport tai-chi i mere end 20 år.

Fødselsdagen markeres med reception fredag 4. oktober fra kl. 11 hos Werks Grafiske Hus i Højbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce