Annonce
Østjylland

57 butiksejere samlet i en container

Fotograf Preben Stentofts udstilling har urmager Mogens Hestbek på ærespladsen på endevæggen, da han har drevet forretning på Trøjborg i mere end 35 år. Foto: Kim Haugaard

Fotografen Preben Stentoft har i sin festuge-fotoudstilling "Bag Facaden" forsøgt at indfange Trøjborgs unikke forretningsliv med portrætter af 57 butiksindehavere.

AARHUS: Trøjborgs hovedgade Tordenskjoldsgade har handelsmæssigt haft både op- og nedture gennem tiden. Fra de "gode gamle dage" med en bager på hvert hjørne, to legetøjsbutikker og en ostemand - til tiden med et utal af solcentre, banker og ejendomsmæglere og til i dag med en renoveret gade fuld af specialbutikker, frisører og spisesteder i skøn forening.

Trøjborg har på et forholdsvist lille område næsten 12.000 indbyggere, og på Tordenskjoldsgade har der i nyere tid altid været god plads til parkering, god offentlig transport og dermed relativt gode betingelser for de forretningsdrivende. Det tænkte også fotografen Preben Stentoft, der hver dag kører igennem Trøjborg til arbejde fra sin bopæl i Hjortshøj.

- Det kunne være sjovt at komme lidt ind bag facaden, og sådan startede det egentlig bare med et par portrætter af nogle af de forretningsdrivende. Men så tænkte jeg, det kunne være sjovt at tage billeder af dem allesammen, fortæller han.

Det er nu endt i fotoudstillingen "Bag Facaden" med portrætter af 57 butiksejere på Trøjborg. En udstilling der vises i en opstillet container cirka midt på gaden.

- Nogle har ikke ønsket at medvirke, men langt de fleste sagde ja. Samtidig var der ikke nogen, der havde specielt meget tid til at stille op, for de er jo forretningsdrivende, hvilket også kom til udtryk ved ferniseringen, hvor stort set ingen af dem dukkede op. For det er en unik gade med unikke mennesker, der bruger al deres tid på at drive forretning, og derfor er udstillingen samtidig en hyldest til dem alle sammen, siger Preben Stentoft.

De er jo forretningsdrivende, hvilket også kom til udtryk ved ferniseringen, hvor stort set ingen af dem dukkede op.

Preben Stentoft, fotograf
Portrætter af 57 af Trøjborgs forretningsdrivende er udstillet i containeren i Tordenskjoldsgade. Foto: Kim Haugaard

Småtossede selvstændige

Formanden for Trøjborg Handelsstandsforening, frisør David Posin, er godt tilfreds med portrættet af ham selv og med hele udstillingen.

- Den giver et lidt andet liv i gaden, end vi er vant til, og den er med til at give et billede af os her på Trøjborg. For det er et helt specielt kvarter med stort set ingen kædebutikker, men kun os lidt småtossede forretningsdrivende. Jeg synes, det er en vanvittig god ide med udstillingen og tænker ikke, det er sidste gang, vi gør sådan noget, siger han.

Udstillingen Bag Facaden holder åbent resten af festugen dagligt klokken 9.30-21.

Bag Facaden skildrer det helt unikke forretningskvarter på Trøjborg, hvor der angiveligt ikke findes kædebutikker. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce