Annonce
Udland

56 millioner i Kina rammes af transportforbud grundet virus

Martin Pollard/Reuters
I flere kinesiske byer har myndigheder stoppet offentlig transport i kamp mod coronavirus.
Annonce

Lokale myndigheder i 18 byer i Kina forsøger med en række forbud at inddæmme smitten af coronavirusset, der indtil videre har kostet over 40 menneskeliv.

Det oplyser lokale myndigheder.

En række byer i Hubei-provinsen, hvor smitten menes at have sit epicenter, har således indført forskellige slags transportforbud. Lørdag har endnu fem byer indført strammere regler.

Hovedstaden i Hubei-provinsen er millionbyen Wuhan, hvor virusset første gang blev registreret i slutningen af december.

56 millioner indbyggere er påvirket af provinsens nye restriktioner, der blandt andet betyder, at offentlig transport er stoppet med at køre visse steder, ligesom der ikke længere er adgang til motorvejene i nogle byer.

Desuden indfører Kina landsdækkende tiltag for at identificere eventuelt smittede ved toge, fly og i busser. Det gør landet ved at opsætte midlertidige inspektionsstationer.

Personer, der mistænkes for at have den potentielt dødelige lungebetændelse, skal straks transporteres til et behandlingssted. Det har sundhedsmyndigheder oplyst i en udtalelse.

Den kinesiske regering har indsat 450 militærfolk til at hjælpe med at håndtere udbruddet. Det oplyser kinesiske statsmedier.

Ud over de mindst 40 omkomne er næsten 1300 blevet smittet af virusset.

Stort set alle de døde har været fra området omkring Wuhan. Der er dog også to personer i Macau, der er bekræftet omkommet på grund af virusset.

Over hele verden har der været meldinger om smittede. Herunder i Australien, Frankrig, Japan, Nepal og USA.

Coronavirusset minder om sars, der tilbage i 2002 og 2003 førte til hundredvis af omkomne i Kina og Hongkong og spredte sig til flere lande.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce