Annonce
Horsens

56 bilister sigtet efter færdselskontrol i Horsens

Hele 56 bilister blev i løbet af få timer onsdag eftermiddag sigtet for overtrædelser af færdselsloven, da Sydøstjyllands Politi var på færdselskontrol flere steder i Horsens. Arkivfoto
Sydøstjyllands Politi er overrasket over, at fem betjente havde så travlt med at skrive bøder ud ved en aktion onsdag eftermiddag.

Horsens: Fem betjente fra Sydøstjyllands Politi havde gang i bødeblokken, da de onsdag eftermiddag var på færdselskontrol flere forskellige steder i Horsens.

56 sigtelser blev det til, og det skuffer - og overrasker - politikommissær Mick Klausen fra Sydøstjyllands Politi, at så mange bilister ikke overholder færdselsreglerne.

- Jeg er faktisk overrasket over, at så mange tilsyneladende blæser på reglerne. Det drejer sig bl.a. om bilister, der kører alt for hurtigt på steder, hvor der er mange børn, og bilister, der taler i mobiltelefon, mens de kører bil. Det er faktisk lidt rystende, siger han.

Annonce

Det her resultat gør jo desværre, at vi er nødt til at fortsætte trykket på bilisterne. Vi letter ikke på kontrollen lige nu. Det kan vi ikke.

Mick Klausen, politikommissær

- Vi fortsætter trykket

I alt blev 15 bilister sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon bag rattet, mens syv kørte så hurtigt, at de fik klip i deres kørekort.

Dertil kommer 10 sigtelser for at køre uden sikkerhedssele, mens andre bl.a. er blevet sigtet for generende kørsel, manglende signalgivning, at køre over for rødt lys og for at køre uden kørekort.

Betjentene flyttede sig rundt i det meste af Horsens og var i løbet af eftermiddagen og aftenen bl.a. på Nørregade, Langmarksvej, Vestergade, Gasvej, Smedegade, Bankagervej, Allégade og Sønderbrogade. Alle steder er der skrevet bilister, der ikke overholdt færdselsloven.

Og den massive sigtelsesregn gør, at politiet rykker ud med færdselskontrol snart igen, siger Mick Klausen.

- Det her resultat gør jo desværre, at vi er nødt til at fortsætte trykket på bilisterne. Vi letter ikke på kontrollen lige nu. Det kan vi ikke. Jeg vil gerne sende en løftet pegefinger til bilisterne om, at vi vil være ude på vejene snart igen, siger politikommissæren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce