Annonce
Horsens

56 bilister sigtet efter færdselskontrol i Horsens

Hele 56 bilister blev i løbet af få timer onsdag eftermiddag sigtet for overtrædelser af færdselsloven, da Sydøstjyllands Politi var på færdselskontrol flere steder i Horsens. Arkivfoto
Sydøstjyllands Politi er overrasket over, at fem betjente havde så travlt med at skrive bøder ud ved en aktion onsdag eftermiddag.

Horsens: Fem betjente fra Sydøstjyllands Politi havde gang i bødeblokken, da de onsdag eftermiddag var på færdselskontrol flere forskellige steder i Horsens.

56 sigtelser blev det til, og det skuffer - og overrasker - politikommissær Mick Klausen fra Sydøstjyllands Politi, at så mange bilister ikke overholder færdselsreglerne.

- Jeg er faktisk overrasket over, at så mange tilsyneladende blæser på reglerne. Det drejer sig bl.a. om bilister, der kører alt for hurtigt på steder, hvor der er mange børn, og bilister, der taler i mobiltelefon, mens de kører bil. Det er faktisk lidt rystende, siger han.

Annonce

Det her resultat gør jo desværre, at vi er nødt til at fortsætte trykket på bilisterne. Vi letter ikke på kontrollen lige nu. Det kan vi ikke.

Mick Klausen, politikommissær

- Vi fortsætter trykket

I alt blev 15 bilister sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon bag rattet, mens syv kørte så hurtigt, at de fik klip i deres kørekort.

Dertil kommer 10 sigtelser for at køre uden sikkerhedssele, mens andre bl.a. er blevet sigtet for generende kørsel, manglende signalgivning, at køre over for rødt lys og for at køre uden kørekort.

Betjentene flyttede sig rundt i det meste af Horsens og var i løbet af eftermiddagen og aftenen bl.a. på Nørregade, Langmarksvej, Vestergade, Gasvej, Smedegade, Bankagervej, Allégade og Sønderbrogade. Alle steder er der skrevet bilister, der ikke overholdt færdselsloven.

Og den massive sigtelsesregn gør, at politiet rykker ud med færdselskontrol snart igen, siger Mick Klausen.

- Det her resultat gør jo desværre, at vi er nødt til at fortsætte trykket på bilisterne. Vi letter ikke på kontrollen lige nu. Det kan vi ikke. Jeg vil gerne sende en løftet pegefinger til bilisterne om, at vi vil være ude på vejene snart igen, siger politikommissæren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Annonce