Annonce
112

53-årig barrikaderede sig med stor kniv i Bruuns Galleri: Sagen efterforskes stadig

En 53-årig mand var årsag til et større drama, da han gik ind i smykkebutikken Julie Sandlau i Bruuns Galleri med en stor kniv. Foto: Axel Schütt
53-årigs frustration over private forhold førte til afspærring af førstesalen og massivt politiopbud i indkøbscenteret.
Annonce

AARHUS: En 53-årig mand var årsag til et større drama, da han en mandag eftermiddag i starten af november gik ind i smykkebutikken Julie Sandlau i Bruuns Galleri med en stor kniv.

I første omgang afspærrede politiet det område på 1. sal, hvor butikken ligger. Kort tid efter valgte politiet dog at afspærre hele 1. salen i Bruuns Galleri, og ved hjælp af dialog fik betjentene på stedet kort efter klokken 15.30 overtalt manden til at lægge kniven fra sig.

Han lod sig derefter frivilligt anholde uden større dramatik.

Ifølge Østjyllands Politi er han stadig sigtet for trusler og overtrædelse af knivloven.

- Sagen ligger ved anklagemyndigheden til juridisk vurdering om, hvorvidt der skal rejses tiltale mod den 53-årige. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt give en tidshorisont for, hvornår det afgøres, siger Janni Lundager, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Hele førstesalen i Bruuns Galleri blev afspærret. Foto: Axel Schütt
Annonce

53-årig blev løsladt

Efter at have været anholdt blev den 53-årige mand løsladt uden at blive fremstillet i grundlovsforhør. Den beslutning undrede mange læsere.

Til Århus Stiftstidende forklarede anklagemyndigheden følgende dagen efter knivdramaet:

- Jeg kan ikke gå ind i den konkrete sag. Men generelt er det sådan, at vi laver en vurdering i forhold til blandt andet vedkommendes fortid og i forhold til gentagelsesrisiko. Den vurderede vi ikke var tilstede her. Derudover overvejer vi også, om vedkommende kan påvirke vidner, ligesom udlændingelovens regler vurderes. Ingen af de betingelser var tilstede, og derfor bliver han ikke fremstillet. Han er stadig sigtet i sagen, der nu vil blive efterforsket, og så kan der komme en straffesag mod ham senere, sagde senioranklager ved Østjyllands Politi, Jakob Beyer, dengang.

Annonce

Flag fra Chile

Det var med stor sandsynlighed frustration over nogle private forhold, der mandag eftermiddag fik en 53-årig til at gå ind i smykkebutikken Julie Sandlau i Bruuns Galleri med en kniv.

Ifølge en ansat i Bruuns Galleri, der overværede hele situationen på tæt hold var det voldsom episode at overvære.

- Jeg stod i butikken overfor smykkebutikken, og der så vi pludselig en mand gå ind i butikken og vifte med en kniv. Den var nærmest på størrelse med min underarm. Herefter sendte han en af pigerne, der arbejder i butikken, over til os for at ringe til politiet, fordi han ville tale med dem. Vi ringede efter butiksvagterne, der hurtigt kom til butikken, men det var han ikke tilfreds med, for det var kun politiet, han ville tale med, forklarede øjenvidnet til Århus Stiftstidende umiddelbart efter at politiets aktion var slut.

Øjenvidnet fortalte videre:

- Det blev så endnu mere mærkeligt, da han hev et flag fra Chile frem og smed det på disken. Da politiet ankom, sprøjtede de tåregas mod ham, men det var han ligeglad med. Herefter så vi ikke mere, da alle butikker blev bedt om at rulle sikkerhedspersiennerne ned og lukke, og så blev førstesalen ryddet for alle andre end politiet.

Det var med stor sandsynlighed frustration over nogle private forhold, der fik den 53-årige til medbringe kniven. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce