Annonce
Brædstrup

52 sprudlende ideer klar til landsby-projekt

- Tryg Landsby-projektet kan betyde meget for vores udviklingsmuligheder. Der har været en enorm stor opbakning til vores møder, og vi er glade og stolte over, at vi er kommet med i projektet, siger Rasmus Buhl, der er formand for Foreningen for Godt Naboskab i Underup og Omegn. Arkivfoto
Annonce
Underup - De gode ideer er myldret frem i Underup-området, og det har ført til, at egnen nu er kommet med i Horsens Kommunes projekt Trygge Landsbyer.

Underup er en af de fire landsbyer, der i år hver får 100.000 til at gennemføre projekter for.

Der er næppe tvivl om, at der bliver brug for pengene. Foreningen for Godt Naboskab i Underup og Omegn holdt for nylig et "summe-møde", og både under og efter mødet kom der masser af forslag på bordet. Hele 52 ideer faktisk.

- Mange af ideerne handler om at formidle vores område. Der er blandt andet forslag om nye stier, info-standere, en ny landsby-app, bedre skiltning til seværdighederne, velkomstfolder til nye beboere og meget mere, siger Rasmus Buhl, der er formand for Foreningen for Godt Naboskab i Underup og Omegn.
Annonce

Finpudser listen

Andre ideer handler om etablering af en badesø, shelters og byforskønnelse, og der er også sociale projekter såsom fællesspisning, udflugter og arrangementer. De gennemgående temaer kredser om fælleskab, og hvordan borgerne kan hjælpe hinanden.

Egnen er kendt for Vorbjerg Højene og Slaggård Banke, og dem skal der også mere fokus på sammen med byerne Underup, Vorbjerg og Torp.

- Vi ligger jo sådan "lidt ved siden af" Nim og Vestbirk, men Tryg Landsby-projektet kan betyde meget for vores udviklingsmuligheder. Der har været en enorm stor opbakning til vores møder, og vi er glade og stolte over, at vi er kommet med i projektet, siger Rasmus Buhl.

Listen med de 52 ideer skal finpudses, og den bliver et punkt på dagsordenen, når Foreningen for Godt Naboskab i Underup og Omegn holder generalforsamling 27. februar.

- Under generalforsamlingen vil vi finde en dato for et nyt idé-møde, hvor vi skal arbejde videre med forslagene, og der skal jo også nedsættes nogle arbejdsgrupper, fortæller Rasmus Buhl.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce