Annonce
Horsens

51 års tjære fra cigaretrøg fjernet fra væggene: Ny ejer af gammel restaurant gør status efter et år

Forside: Kalenderen bugner på Restaurant Børsen.Der er sket en del, siden Philip Bank tiltrådte som ny ejer af stedet sidste år.Foto: Morten Pape

Den nye Restaurant Børsen-ejer, Philip Bank, kan efter første år som indehaver af stedet konstatere, at restaurationsbranchen er en mere spændende scene at begive sig rundt på, end han havde regnet med.

Annonce

Horsens: Efter det første år som indehaver af Restaurant Børsen i Carøesgade/Lichtenbergsgade er det ren tilfredshed, der fylder den tidligere AC Horsens-spiller, 38-årige Philip Bank.

- Det har været et virkeligt spændende år, der mest af alt har budt på en god portion medvind og opbakning, forklarer han.

Mens planerne, han lagde for stedet, er ved at tage form, er andre allerede indfriet.

- Lærerigt er nok det ord, der dækker det seneste år bedst. Da jeg valgte at træde ind i restaurationsbranchen i maj sidste år, vidste jeg stort set intet om den. Jeg troede, at jeg skulle lade min familie styre slagets gang i det daglige. Men jeg blev hurtigt bidt af at få booket kalenderen og fyldt festsalen med arrangementer og fed musik. Det kommer ikke af sig selv - man skal virkelig gøre en indsats, men det er lykkes ret godt, siger en tilfreds Philip Bank.

Netop fester og musikalsk underholdning fylder i dag godt i kalenderen hos Restaurant Børsen.

- Vi er gået fra et arrangement om måneden til i dag at have to til tre arrangementer om ugen. Det er sket gennem en målrettet markedsføring, fortæller Philip Bank.

Jeg blev hurtigt bidt af at få booket kalenderen og fyldt festsalen med arrangementer og fedt musik. Det kommer ikke af sig selv - man skal virkelig gøre en indsats, men det er lykkedes ret godt.

Philip Bank

Bedste madoplevelse

For 10 år siden spiste Philip Bank i Finlands hovedstad Helsinki på en restaurant ved navn "Spis".Her fik han retter og vine, som han sent vil glemme.

- Mad og drikke skulle i munden samtidigt. Det frembragte altså nogle vanvittige smage - på den gode måde, fortæller han.

Philip Bank med sin mor Pia Bank (t.v.) og moster Bodil Sørensen, som gerne giver en hånd med i det daglige. Philip Bank, der er bosat i København, er også at finde ret ofte i Lichtenbergsgade - en del mere, end han i første omgang havde kalkuleret med. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

51 års røg

Stedets festsal, hvor langt de fleste af arrangementerne foregår, har gennemgået en større renovering hen over sommeren - godt hjulpet på vej af otte stamgæsters hjælp.

- Vi har fået malet salen og frisket den op. Cirka 100 meter ledningsstumper i væggene er fjernet sammen med 51 års tjære fra røgen - det er alletiders, siger Philip Bank.

Han er dog bevidst om, at han ikke skal ændre for meget på den gamle Restaurant Børsen, der fortsat er båret af stamgæsterne.

- Grundessensen hernede, værtshuset, piller jeg ikke ved. Men stedet er todelt og også et spillested, og der ser jeg fortsat et potentiale til at gøre mere, siger han.

Senest er det lykkes at komme godt fra start med, ifølge indehaveren, en opgradering af stedets underholdning og musikalske tilbud.

- Jeg har højnet kvaliteten af både kunstnere og musikken hernede, siger han med henvisning til blandt andet standupkomikeren Thomas Hartmann og musiker, producer og Shu-bi-dua-medlem, Ole Kibsgaard, der begge har gæstet stedet.

Og den nye programplakat har skabt et mærkbart resultat.

- For en måned siden nåede jeg et leje, hvor jeg oplevede udsolgte koncerter. Der gik det op for mig, at jeg nu er kommet til det tidspunkt, hvor det ikke kun gælder vækst, men i stor grad også at vedligeholde det, vi er oppe på nu, siger Philip Bank.

Yndlingsret

Philip Bank er ret vild med sin egen kunnen ud i spaghetti bolognese.- Min yndlingsret er min egen spaghetti bolognese. Faktisk, så burde Restaurant Børsen måske på et tidspunkt lave et arrangement, hvor man kunne komme ned og smage min udsøgte ret, lyder det lunt fra Philip Bank.

Stedets istandsatte festsal er nu booket betydeligt mere ud til diverse arrangementer, end da Philip Bank overtog Restaurant Børsen i maj sidste år. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Forfester og studierabat

I dag er der 10 medarbejdere på lønningslisten. Senest er fire yngre personer blevet ansat som køkkenmedhjælpere og bartendere.

- Jeg har ansat yngre folk for at signalere, at vi også vil være et sted for det yngre publikum.

- I dag er 70 procent af stedets klientel over 40 år. Men nu skal jeg i gang med at lave nye tiltag, der skal tiltrække langt yngre mennesker også. Jeg synes, vi ligger et godt sted, tæt ved gågaden og byens diskoteker og øvrige barer. Så hvorfor ikke bruge os til forfester og lignende, siger Philip Bank.

Han påtænker desuden at lave endnu flere billard- og dartturneringer, og så skal studierabat på drikkevarer også indføres.

Og mens han har travlt med at videreudvikle på Restaurant Børsen, styrer hans søster Diane Bank køkkenet. Også her ser Philip Bank potentiale i at gøre noget mere.

- Vi er kendt for vores håndmadder, og vi sælger mange af dem. Selve take away-tanken vil jeg rigtig gerne gøre endnu mere ved. Det kræver også målrettet markedsføring, men her er jeg endnu ikke kommet til.

Philip Banks moster Bodil Sørensen (t.v.), søster Diane Bank og mor Pia Bank er med til at holde styr på dagligdagen på Restaurant Børsen. Foto: Morten Pape
Annonce

Måske kun Børsen

Og så er der selve navnet Restaurant Børsen, et punkt, der måske, måske ikke skal ændres ved.

- Faktisk er vi ikke en restaurant, men et spillested og værtshus. Så jeg har da overvejet at ændre navnet til Børsen. Men det bliver ikke nu, og jeg ved faktisk heller ikke om jeg tør - for stamgæsterne, lyder det med et smil fra Philip Bank.

Med til den daglige hjælp hører også hans moster og mor. De bor begge i lejligheder oven på Restaurant Børsen.

- De elsker stedet, og de hjælper lidt til her og der, mens de også tæller som stedets stamgæster. Vi ser alle hinanden ofte, for jeg har svært ved at holde mig fra Horsens og stedet her, siger Philip Bank.

Til daglig er Philip Bank bosat på Frederiksberg i København med sin hustru og parrets treårige datter. Her driver han firmaerne Designerbank, der sælger varer ind til supermarkedskæder, og Copenhagent, som arbejder med produktion af produkter til designvirksomheder.

Med til den daglige hjælp tæller blandt andet Philip Banks mor, Pia Bank. Hun bor i lejlighed oven på Restaurant Børsen og elsker at komme på stedet, hvor hun udover at hjælpe lidt til, også er stamgæst. Foto: Morten Pape
Senest er fire yngre personer blevet ansat som køkkenmedhjælpere og bartendere, så der i dag er i alt 10 medarbejdere på lønningslisten. Foto: Morten Pape
Målet er at få flere yngre mennesker til at komme på restaurant Børsen. Derfor påtænker Philip Bank blandt andet at lave endnu flere billard- og dartturneringer, og så skal der indføres studierabat på drikkevarer. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Bytorv Horsens: Udfordrende med nye regler - men vi har styr på ensretning

Annonce