Annonce
forside

51-årig under afsoning nægtede listetyveri: Blev varetægtsfængslet, og så erkendte han

En 51-årig mand fra Horsens forsøgte tirsdag at undgå at blive varetægtsfængslet for flere listetyverier. Men da det stod klart, at dommeren mente, han skulle fængsles for tyverierne, valgte han at erkende, og han fik en straksdom. Arkivfoto

Ikke engang en igangværende afsoning kan holde horsensianer fra at begå ny kriminalitet, lød det anklageren.

Annonce

Horsens: Nu kommer der altså et lidt usædvanligt spørgsmål: Hvis nu min klient alligevel indrømmer det hele, kan han så blive dømt med det samme?

Den sjældne anmodning kom tirsdag eftermiddag fra forsvarsadvokat Christian Anker Hansen, efter han kortvarigt havde været ude på gangen foran retssal A i Retten i Horsens sammen med sin klient.

Hans klient - en 51-årig mand fra Horsens - var netop blevet varetægtsfængslet i 14 dage, sigtet for flere forhold af listetyverier og databedrageri. I grundlovsforhøret, der tog omkring en times tid, nægtede den 51-årige pure, at det var ham, der lørdag 12. januar sneg sig ind i en lejlighed på Holmboes Allé og stjal en pung med et dankort, som senere blev brugt til at købe fem pakker cigaretter og en lighter i Bilka.

Men da det stod klart, at han skulle varetægtsfængsles for indbruddet, fik piben pludselig en anden lyd.

- Ja ja. Det var mig, der gjorde det, lød det fra den 51-årige, da han atter satte sig i stolen foran dommeren, der måtte finde sin computer frem igen.

Forinden havde hun besluttet at varetægtsfængsle den 51-årige, fordi hun mente, der var en risiko for, at han ville begå flere indbrud. Men den beslutning havde den 51-årige kun fnysen til overs for.

Ikke engang afsoning kan holde ham fra det. Han er massivt forstraffet, og han bliver ved.

Sanne Olsen, anklager Sydøstjyllands Politi
Annonce

Flittig gæst

Den 51-årige horsensianer er en særdeles flittig gæst i den lokale retsbygning. I løbet af de seneste 10 år har han fået 13 domme for indbrud og tyveri. Dommene varierer i længde fra tre til 15 måneder.

Senest blev han dømt i september sidste år, og den dom er han i øjeblikket i færd med at afsone. Han har siddet nogen tid i et fængsel og er for nyligt blevet overført til en pension under Kriminalforsorgen, hvor han skulle afsone sidste del af sin straf.

Det var altså under weekendudgang fra sin afsoning, at den 51-årige forrige lørdag sneg sig ind i lejligheden på femte sal på Holmboes Allé, stjal en pung og brugte det stjålne dankort til at købe cigaretter i Bilka.

- Døren til opgangen stod åben, jeg gik ind. Og døren til lejligheden var ikke låst, så jeg gik ind, fandt en pung og gik igen, lød det med et træk på skuldrene fra den 51-årige, som blev genkendt på videoovervågning fra Bilka af nogle af politiets efterforskere, som kender ham særdeles godt og derfor kunne anholde ham mandag aften på den pension, hvor han afsoner.

Tidligere i retsmødet erkendte den sigtede, at han også stod bag to andre listetyverier i henholdsvis Vejle og Skanderborg, hvor fremgangsmåden var den samme som i Horsens.

- Det er samme modus: Han lister sig ind, stjæler tasker, punge og kontanter og bruger ofrenes dankort til enten at handle i butikker eller hæve i hæveautomater, ridsede anklager Sanne Olsen op.

Annonce

Massivt forstraffet

Anklageren lagde i sin procedure vægt på, at det er skærpende, at den 51-årige tilsyneladende bliver ved med at begå kriminalitet.

- Ikke engang afsoning kan holde ham fra det. Han er massivt forstraffet, og han bliver ved, lød det fra Sanne Olsen, som forlangte den 51-årige straffet med fængsel i otte måneder.

Forsvarer Christian Anker Hansen, der kort forinden havde procederet for at få sin klient sat på fri fod på grund af hans påståede uskyld, regnede sig frem til, at han mente, at den 51-årige burde slippe lidt billigere, nemlig med fire til fem måneders fængsel, når han nu erkendte.

Dommeren landede på en straf til den 51-årige på syv måneders fængsel, men det var den dømte tilsyneladende ikke tilfreds med. I hvert fald ankede han dommen.

Han var heller ikke tilfreds ved udsigten til at skulle skifte tilværelsen på den åbne institution under Kriminalforsorgen ud med nogle uger i en arrest, indtil han kan begynde at afsone sin straf. Også den beslutning fra dommeren vil han nu have prøvet ved landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce