Annonce
Hedensted

500 børn fik nye venner

Vejret viste sig fra sin bedste side, da de fire føde-skoler til overbygningsskolen Skolen i Midten torsdag dystede i blandt andet sækkeløb. Foto: Yilmaz Polat
De fire fødeskoler til SIM mødtes til OL-dag i Stenderup torsdag. Idéen er, at børnene lærer hinanden at kende, inden de samles på overbygningsskolen i Hornsyld.

Stenderup: Der blev pjattet og grinet, svedt og spurtet, da omkring 500 børn mødtes til OL-dag på Stenderup Skole torsdag.

Her dystede de i forskellige konkurrencer, som sækkevæddeløb og frisbeekast, men selvom der foregik en hård kamp om medaljer, så var det kammeratskabet, der var i højsædet.

- Mit hold vandt guld, og det var sjovt, men det fede var, at jeg mødte én, som skal gå i d-klassen på min nye skole, og hun var rigtig sød, fortalte Asta Riis, der går i 6. klasse på Stouby Skole.

Hun er en af de elever, der fra næste år rykker ind på overbygningsskolen Skolen i Midten i Hornsyld, hvor de kommende 7. klasser fra de fire fødeskoler i Stenderup, Stouby, Rårup og Hornsyld samles.

Annonce
Der var mange forskellige discipliner på programmet, da Stenderup Skole holdt OL i går. Foto: Yilmaz Polat

Små og store blev venner

Det giver skolerne et særligt fællesskab, og det er netop det, OL-dagen - sammen med en række andre tiltag - skal styrke.

- Man kan vel sige, at der foregår en slags afmystificering, når børnene lærer hinanden at kende på kryds og tværs, inden de bliver samlet i nye klasser i overbygningsskolen. Det er noget, som kan fylde meget i tankerne hos børnene, og det bliver mere trygt, når de kender nogen, de kommer til at gå i klasse med, forklarer skoleleder i Stenderup, Anders Harfot.

Ved OL-dagen var det alle børnene fra 0. til 6. klasse på de fire fødeskoler, der deltog, og det gav også nye bekendtskaber på tværs af årgangene.

- Jeg har fået en ny ven, som går i 2. klasse på Hornsyld Skole. Vi kommer nok ikke til at gå på SIM sammen, men derfor kan vi godt have det sjovt alligevel, fortalte Tobias Storm, der går i 5. klasse på Rårup Skole.

Spændt på ny skole

Der er stadig et år, til han selv skal begynde på SIM-skolen, men han tænker meget, over, hvordan det bliver.

- Det spekulerer jeg tit på. Jeg glæder mig, men også det modsatte. Jeg er ret spændt. Jeg kender en del fra de andre skoler fra fodbold, men der er også mange, jeg ikke kender. Derfor synes jeg, det er godt, at vi kan mødes til nogle arrangementer, så vi kan lære lidt flere at kende, sagde Tobias Storm.

Uden mad og drikker dur helten ikke. Og det gør bestemt ikke noget, det er sundt. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce