Annonce
Erhverv

På vej med 100 spillecomputere: Esport-kæde vil slå sig ned i Horsens

Esport-centret Spwn, der kommer til at rumme 100 spilstationer, flytter i sensommeren ind i lokalerne hjørnet af Allegade og Rædersgade. Foto: Line Kyed
Indehaver og direktør af esport-centret Spwn forventer at åbne i Horsens-midtby i løbet af juli eller august.

Horsens: 50 esport-centre på fem år.

Det er målsætningen hos esport-firmaet Spwn, der planlægger at åbne deres spillecenter nummer tre i Rædershus 1 i Horsens i sensommeren i år.

Stifter og direktør i firmaet er den 54-årige skanderborgenser Michael Mikkelsen, der for et år siden etablerede sit første center i Skanderborg, et såkaldt testcenter. Herfra har han det seneste år finpudset forretningsmodeller og ansat instruktører til afdelingen, der har hjulpet med test af diverse spil-udstyr.

Annonce

Nu er han klar til at åbne nye afdelinger rundt i landet.

Næste åbning bliver i Kolding og dernæst på hjørnet af Allégade og Rædersgade. Med midtby-placeringen håber Michael Mikkelsen, at spilleglade unge vil finde frem til spillecentret, der er opstået på baggrund af inspiration fra hans tre teenagere.

Fysisk fællesskab

Michael Mikkelsen fortæller:

- Meningen med centrene er at tilbyde et fællesskab og sammenhold blandt spillere, som, jeg erfarer, primært befinder sig i aldersgruppen 17-29 år og alt for ofte sidder alene derhjemme og spiller online med vennerne. Hvorfor ikke mødes fysisk og dyrke interessen sammen, spørger han.

Hos Spwn bliver der mulighed for at komme ind direkte fra gaden, fortæller indehaveren. Men man vil også kunne tilmelde sig holdtræning med tilknyttede instruktører samt deltage i events og bootcamps og turneringer, fortæller Michael Mikkelsen.

Han satser på at skulle ansætte mellem fire og seks instruktører og fortæller, at han er i dialog med eventuelle kommende medarbejdere.

Annonce

Ventetid

At åbningen kommer til at ligge i efter- og sensommeren, nærmere bestemt i juli eller august, skyldes forsinkelse på leveringerne, der tæller i alt 100 computere og udstyr.

- Selve lokalet er klar, og vi kunne derfor sagtens have åbnet noget tidligere, hvis udstyret var ankommet. Men det lader vente på sig. Den aktuelle efterspørgsel på it-udstyr er enorm kombineret med store produktionsbegrænsninger og logistikudfordringer grundet corona-pandemien. siger Michael Mikkelsen.

Indtil da bruger han blandt andet tiden på at se de store mængder af ansøgninger igennem, stillingsopslagene har trukket.

- Vi kan se på ansøgningsmængden, der tæller flere hundrede, at et job som esport-instruktør er ganske populært - særligt blandt de unge. Det er godt med så stort et udvalg af kandidater. På den måde sikrer vi de mest kvalificerede instruktører, siger Michael Mikkelsen, der ikke selv har erfaring fra spil-branchen, men derimod har arbejdet med salg og marketing inden for el- og værktøjs- og konsulentbranchen de seneste 30 år.

Firmanavnet Spwn er en forkortelse af ordet Spawn, der inden for spilleverdenen betyder det sted, hvorfra alle spillere begynder deres runde.

Bag Spwns står, foruden Michael Mikkelsen, ejerselskabet LK Huusmann Holding ApS, der har base i Skanderborg, og hvis formål er investering af afkast af kapitalandele og at eje kapitalandele i andre virksomheder.


Vi kan se på ansøgningsmængden, der tæller flere hundrede, at et job som esport-instruktør er ganske populært - særligt blandt de unge.

Michael Mikkelsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Entreprenør leverer rekordhøj omsætning og indtjening: Med glade medarbejdere følger tilfredse kunder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Borgerne på Sverigesvej reagerer: Folk har for meget fart på ned ad bakken

Navne For abonnenter

Jimmy droppede frisk-fyr-facaden og mærkede efter: Jeg står bedre her på jorden nu

Hedensted

Million-renovering af svømmehal udskydes: Ingen håndværkere har tid

Sport

Gammel topbokser omtalt som død ved en fejl: - Det var en flot nekrolog. Den må I gerne bringe igen, når jeg er død

Horsens

Før lå her en losseplads: Nu er Horsens nye grønne åndehul klar til indvielse

Leder For abonnenter

Folkefest i Parken: Danmark lever. Vi skal videre

Horsens

Oversigt: Her kan du være med til at sende heksen til Bloksbjerg

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Syv buttede babyer og syv røde pølser på vej til Campus

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Navne

Teknisk direktør tager over som kommunaldirektør i fire måneder

Horsens For abonnenter

Borgmester slår fast: Byggeri af spejderhus ved Nørrestrand er ikke udtryk for en glidebane

Horsens

Så fik politiet nok: Spritbilist mistede sin varebil

Annonce