Annonce
Horsens

50 km/t-skilte skal hindre fart-fumleri på Strandpromenaden

Michael Nedersøe var forleden i Helsingør, og her kørte han forbi et skilt, der stod som et apropos til den fartgrænse-debat, han var gået ind i hjemme i Horsens. Nu tjener hans foto af det sjællandske skilt til inspiration for kommende, midlertidige skilte på Strandpromenaden. Foto: Michael Nedersøe
DF's Michael Nedersøe får sin vilje: Kommunen stiller midlertidige skilte op på tidligere 60 km/t-strækning. God stil, siger politikeren.
Annonce

Horsens: Må man køre 60 eller 50 km/t på Strandpromenaden i Horsens? Det spørgsmål behøver bilister på vejen snart ikke stille sig selv længere.

Hastighedsgrænsen på strækningen blev for nylig ændret fra 60 til 50 km/t, men det gik mange trafikanters næse forbi, så da politiet i sidste uge gennemførte en fartkontrol, blev en del bilister blitzet. Nogle angiveligt uforskyldt, da de troede, at man fortsat måtte køre 60 km/t, hvilket har været fartgrænsen i mange år.

Situationen fik mange til at brokke sig, da Horsens Folkeblad skrev om fartkontrollen, og også politikerne Michael Nedersøe fra DF og LA's Jakob Bille gik ind i debatten.

Førstnævnte har nu fået gennemtrumfet et ønske om en midlertidig skiltning af den ny 50 km/t-grænse på Strandpromenaden, så færre kan være i tvivl om, hvor hårdt de må trykke på speederen, fortæller han.

Annonce

God stil at skilte

- Jeg har fået besked fra forvaltningen om, at der bliver sat skilte op snarest muligt. Det er ikke noget, man normalt gør i byzone (hvor bilister bør vide, at grænsen er 50 km/t, med mindre andet er skiltet, red.). Men i den her situation er det god stil at gøre det, siger Michael Nedersøe.

Argumentet for at skilte er, at mange horsensianere nærmest har fået den gamle fartgrænse på 60 km/t ind på rygraden og derfor ikke er opmærksomme på de nye regler.

Annonce

Vil drøfte behovet for lavere fart

Michael Nedersøe glæder sig over, at Horsens Kommune reagerer hurtigt på den kritik, han var med til at rejse efter sidste uges fartkontrol.

Han ønsker dog stadig at få en politisk drøftelse om fartgrænse-forløbet, når medlemmerne af Horsens Kommunes plan og miljø-udvalg mødes igen efter sommerferien.


Når grænsen så sættes ned, så skal man i hvert fald oplyse om det. Nu er vi kommet lidt på bagkant med det.

Michael Nedersøe


- Jeg vil gerne have en drøftelse om bevæggrunden for i det hele taget at sænke fartgrænsen. Der har altid været bløde trafikanter på vejen, og det er foregået uden store problemer, så jeg kan ikke forstå, hvorfor det pludselig skal laves om.

- Og når grænsen så sættes ned, så skal man i hvert fald oplyse om det. Nu er vi kommet lidt på bagkant med det, konstaterer han.

Det er uvist præcis, hvornår skiltene stilles op.

Deres udseende er ifølge Nedersøe heller ikke besluttet endnu, men politikeren var tidligere på ugen i Helsingør, hvor man også har besluttet at minde bilister om 50 km/t-grænsen på en vej i byzone.

Det sjællandske skilt minder om et normalt vejskilt, og Michael Nedersøe tog et billede til inspiration og sendte det til forvaltningen i Horsens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Annonce