Annonce
Erhverv

50 år og stærkere end nogensinde: Endnu et rekord-regnskab fra Frandsen

Benny Frandsen, som stiftede virksomheden for mere end 50 år siden, er stadig adm. direktør, men han er fyldt 78 år, og derfor leder han efter den rette, der inden for en overskuelig årrække kan afløse ham på direktørposten. Arkivfoto/Frandsen Lighting
Vækstkurven er på himmelfart hos belysnings- og design-virksomheden Frandsen Lighting i Horsens. 2018, der var jubilæumsår, blev endnu et rekordår: Selskabet, som er fyldt 50, har aflagt bedste regnskab nogensinde.
Annonce

Horsens: Det går én vej hos Horsens-selskabet Frandsen Lighting - og det er opad.

Selskabet, der beskæftiger sig med belysning og design, sætter år efter år rekord på både top- og bundlinje, således også i 2018.

Her steg såvel bruttoresultatet som det endelige resultatet med hele 24 procent i forhold til året før.

Det viser et netop offentliggjort årsregnskab - det bedste i virksomhedens 50 års historie.

Omsætningen offentliggør Frandsen ikke, men bruttoresultatet er gjort op til godt 75,4 millioner kroner, og på bundlinjen blev det til ca. 20,5 millioner kroner før skat.

- Meget tilfredsstillende, lyder det i ledelsens beretning, og dét bekræfter stifter og adm. direktør Benny Frandsen.

- Selvom det kunne have været endnu bedre, siger han.

En stor udvidelse af domicilet på Egeskovvej i Horsens har nemlig ikke bare belastet omkostnings-siden i 2018, men det har også sat en række praktiske begrænsninger, der har påvirket forretningen, forklarer direktøren.

- Vi har haft perioder, hvor vi ikke kunne bruge vores showroom og ikke har kunnet invitere kunder indenfor, som vi plejer, uddyber han.

- Men på trods af det lander vi pænt over budget, så det er jeg bestemt meget godt tilfreds med.

Annonce

Nye eksportmarkeder og nye projekt-samarbejder

Væksten er gældende for alle Frandsens forretningsområder, der dækker både belysning og design, og den er især hentet på eksport, oplyser Benny Frandsen.

Frandsen Project, der løser specialopgaver for f.eks. hotel- og butikskæder, har etableret nye datterselskabet i USA, Panama og Dubai, og mange spændende projekt-samarbejder er på den baggrund kommet til, fortæller direktøren.

Retail, som er Frandsens største forretningsområde, og som dækker over belysning til detail-markedet, har bl.a. bevæget sig ind på helt nye markeder i Fjernøsten, herunder Kina, Vietnam og Korea, tilføjer han.

Og endelig har datterselskabet Verpan, der producerer et bredt udvalg af Verner Pantons design, samtidig fået succes med en ny niche. Det sker i samarbejde med selskabet Vitra, der indretter lufthavne over hele verden. Verpan leverer i den forbindelse Verner Pantons ikoniske kløver-sofa, som ifølge Benny Frandsen egner sig fortrinligt til venteområder i lufthavne.

- Vi producerer dem i dette tilfælde særligt til formålet, så vi indretter dem med strøm-tilslutning til computere o.l., forklarer han.

Annonce

Flere ordrer i 2019

Verpan har ligesom moderselskabet en fremgang på 24 procent i bruttoresultatet, men på bundlinjen er Verpans resultat på niveau med resultatet i 2017. Det skyldes, at der i 2018 er investeret betydeligt i salgsfremmende aktiviteter, fremgår det af regnskabet.

Det betyder til gengæld, at ledelsen forventer et væsentligt højere Verpan-resultat i 2019.

Også i moderselskabet er der høje forventninger til året, som allerede er slået godt an. Såvel omsætning som ordreindgang ligger over sidste års niveau i samme periode, fremgår det af regnskabet.

- Jeg forventer et resultat på niveau med 2018 eller højere, siger Benny Frandsen.

Egenkapital var ved udgangen af 2018 i runde tal opgjort til 53,8 millioner kroner - mod 47,9 millioner kroner året før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce