Annonce
Erhverv

50 år og bedre salg end nogensinde: Nu må Vola udvide for små 100 millioner kroner

Johannes Saugbjerg har været adm. direktør på Vola siden 2013, og nu står han i spidsen for en markant udvidelse af domicilet, der har adresse på Lunavej, men facade ud til Vejlevej. Foto: Morten Pape

Flere og flere verden over køber vandhaner fra Horsens. Det har Vola nu taget konsekvensen af - domicilet i Horsens udvides med 5500 kvadratmeter.

Horsens: Der er kasser overalt, også uden for reolerne.

Det konstaterer Volas adm. direktør Johannes Saugbjerg på en tur gennem virksomhedens montage- og forsendelses-afdeling.

Her har de ansatte travlt - drøntravlt. Der arbejdes for at følge med efterspørgslen af det ikoniske Vola-armatur, der i år er produceret i 50 år.

- I kan nok se, vi har brug for mere plads, siger direktøren.

Og pladsen er på vej. I maj blev der taget første spadestik til en tilbygning på 5500 kvadratmeter, som forventes færdig næste forår. Her rykker netop montage- og forsendelses-afdelingen ind, og dermed bliver der ekstra plads til produktionen i de nuværende bygninger.

Vola A/S

Er ejet og drevet af Overgaard-familen.

Virksomheden har udspring i en gørtlervirksomhed, der blev grundlagt i Aarhus i 1873. I 1950'erne overtog Verner Overgaard virksomheden. De første Vola-armaturer blev udviklet i 1960'erne til Nationalbanken af Verner Overgaard i samarbejde med designer Arne Jacobsen. Vola flyttede i 1999 produktionen til Horsens, hvor Vola overtog bygningerne på Lunavej fra Børma A/S. Allerede dengang byggede Vola til og købte samtidig nabogrunden.Den sammenlagte grund er på knap 72.000 kvm, og med den ny tilbygning er godt 20.000 kvm bebygget. I Horsens er der i dag ca. 240 ansatte, og dertil kommer ca. 50 ansatte i udenlandske salgsselskaber.

Vola-facaden ud mod Vejlevej forlænges til i alt 250 meter, og når den er færdig, flyttes logoet, så det igen står helt til venstre på den lange facade. Foto: Morten Pape

Største investering nogensinde

Det klassiske Vola-design produceres i dag i et utal af varianter og sælges som aldrig før.

Omsætningen slår år for år rekord, og alene de seneste fem år er den steget med 60 pct., fortæller Johannes Saugbjerg.

Den stigende omsætning er den primære årsag til det pladsproblem, Vola er løbet ind i, og som nu får virksomheden til at investere i nærheden af 100 mio. kr. i udvidelsen.

- Det er den største investering nogensinde i de 50 år, konstaterer Johannes Saugbjerg.

Ledelsen har dog ikke været i tvivl om, at den er rigtig, og derfor er der i beslutningsfasen brugt mest tid på de praktiske beslutninger i forhold til f.eks. indretningen af tilbygningen og fordelingen af aktiviteterne i såvel de nye som de eksisterende rammer.

- Selvfølgelig er så stor en investering en stor beslutning for virksomheden, men vi har jo lagt lidt til side gennem årene, så vi har haft den finansielle styrke til at træffe beslutningen, siger Johannes Saugbjerg.

Koncernen, som sidste år omsatte for godt 402 mio. kr. og sikrede sig et resultat før skat på ca. 91 mio. kr., havde ved udgangen af 2017 en egenkapital på ca. 355 mio. kr.

Vola producerer til ordre, men ordrerne tikker ind som aldrig før, så der er travlt, bl.a. her i montage- og forsendelses-afdelingen. Foto: Morten Pape
Annonce

Produktionen bliver i Horsens

Vola har egne salgsselskaber i syv europæiske lande samt i Kina, Australien og Hongkong.

Eksporten udgør i dag ca. 80 pct., men alt produceres i Horsens.

Når Vola nu invester så massivt i udvidelse af Horsens-domicilet, er det samtidig ud fra en stærk overbevisning om, at produktionen bliver i Horsens.

- Vi oplever, at det har en positiv indvirkning på vores brand, at vi ikke bare er dansk design, men også dansk kvalitet. Det er en kultur, vi har opbygget gennem mange år, som vi bruger i markedsføringen, og som både danske og udenlandske kunder sætter pris på, forklarer Johannes Saugbjerg.

- I forhold til den måde, vi har tilrettelagt produktion og logistik på, giver det også god mening for os at producere i Danmark. Vi producerer ikke til lager, men til ordre, og vi kan næsten altid reagere på kort tid, tilføjer han.

En udflytning af Vola-produktionen har aldrig været på tale, understreger direktøren, og han ser det heller ikke komme, lyder en del af svaret på spørgsmålet om, hvorvidt der også produceres Vola-armaturer i Horsens de næste 50 år.

- Jeg håber det. Nu, hvor vi fylder 50, har vi i hvert fald bevist, at vores design er tidløst, og vi har da også plads nok på grunden til endnu en udvidelse, hvis det skulle blive nødvendigt, siger han.

I anledning af Volas 50 års jubilæum har medarbejderne i produktionen konstrueret en mobile af bl.a. brusehoveder. Fem Vola-brusehoveder symboliserer de fem årtier, og ved hjælp af tandhjul kan de rotere om hinanden. Tandhjulene symboliserer også et unikt samarbejde i Horsens-virksomheden, forklarer direktør Johannes Saugbjerg. Foto: Morten Pape
Børstet rustfrit stål er et utrolig smukt ærligt materiale, der er, hvad det er, og derfor er det vores flagskibsprodukt, siger Johannes Saugbjerg. Men de malede varianter er også populære, og det gælder især den sorte, der går godt i spænd med tidens trends. Den grå blev designet til nationalbanken og den orange er virksomhedens farve, fortæller direktøre. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce