Annonce
Østjylland

5 kunstnere du skal høre på Smukfest

Musikprogrammet til årets Smukfest består af en masse fremragende kunstnere fra ind- og udland, men vi har udvalgt fem styk, du absolut ikke må gå glip af!

Annonce

1. Kendrick Lamar

Kendrick Lamar modtog for nyligt Pulitzer-prisen som den første rapper nogensinde. Han er medlem af Oscar-akademiet og debutant på Smukfest. Simon Læssøe/Scanpix

Hvem: Kendrick Lamar er et af tidens mest anerkendte og populære rappere i verden, der lige nu høster en masse velfortjent ros. Først for hans nyeste album "DAMN.", så for den anmelderroste koncert i Royal Arena i København og senest for Publitzer-prisen, han modtog som den første musiker nogensinde, som ikke laver klassisk eller jazzmusik.

Hvorfor: Den 31-årige rapper roses særligt for sine tekster, der skildrer, hvordan det er at være afroamerikaner. Men anmelderne roser ham også for hans velkomponerede koncerter, der rummer stærk, stærk hiphop med både rytme og dybde. Koncerten lørdag aften på Smukfest kan umuligt blive andet end en heftig oplevelse.

Tre numre som opvarmning til lørdag: "Humble", "Loyality" og "Bitch, don't kill my vibe".

Hvor: Bøgescenerne

Hvornår: Lørdag 11. august, klokken 23.30.

2. Britney Spears

Britney Spears er en af verdens bedstsælgende musikere nogensinde. Hun har solgt over 100 millioner plader i hele verden. Foto: Steve Marcus/Scanpix

Hvem: Den uovervindelige og legendariske popprinsesse Britney Spears gæster Smukfest onsdag aften. Få artister har haft så stor succes, som Britney Spears oplevede i de tidligere 00'er, efter hun debuterede med "Baby One More Time" og "Oops!.. I Did It Again" i henholdsvis 1999 og 2000.

Hvorfor: Den nu 36-årig sangerinde har lavet utallige pophits siden, så der er garanteret en sjælden syng-med-koncert for alle nye og ældre Britney Spears-fans på pladsen, når hun for første gang nogensinde gæster Smukfest onsdag aften til et brag af en koncert med nostalgi og stærke popikoniske numre.

Tre numre som opvarmning til onsdag: "Toxic", "Lucky", "Oops!..I Did It Again".Hvor: Bøgescenerne

Hvornår: Onsdag 8. august, klokken 23.15.

3. Saveus

Martin Hedegaard er den tidligere X-faktorvinder fra 2008, som med sit nye band Saveus udsendte deres første single i 2015. De er i alt fire mand i gruppen. Foto: Timo Battefeld/Scanpix

Hvem: Saveus er et af de absolut bedste og mest spændende navne i dansk musik for tiden. Gruppen har fået stor ros for deres nytænkende lyd, kompositioner og kombinationen af elektronisk- og popmusik samt den enorme energi de har, når først de står på en scene med et publikum foran sig. Hvorfor: Det er kun et par uger siden den 25-årige Martin Hedegaard og resten af bandet fik fremragende anmeldelser for deres åbning af Orange Scene på Roskilde Festival. Det var vildt og veludført, lyder det. Så til koncerten på Smukfest fredag aften er man ikke bare garanteret en vanvittig koncert, men en hel musikoplevelse.

Tre numre som opvarmning til fredag: "Ready To Die", "Time Can Heel A Man" og "Will Somebody Save Us".

Hvor: Bøgescenerne

Hvornår: Fredag 10. august, klokken 19.30.

4. Post Malone

Post Malone fik sit gennembrug i 2015, og siden har han haft en kometkarriere. I dag er hans sang "Rockstar" den sang, der har ligget længst tid på førstepladsen på musiktjenesten Spotify nogeninde. Foto: Tommy Gilligan/Scanpix

Hvem: Du har sikkert hørt nummeret "Rockstar". Kunstneren bag er den kun 23-årige Austin Richard Post, der går under kunstnernavnet Post Malone, og som allerede er et af tidens mest lyttede kunstnere i verden. Han er en ung, hvid mand fra Texas, som flyttede til L.A, fik tatoveringer og producerede sin egen spændende lyd indenfor R&B.

Hvorfor: Han har slået flere Spotify-rekorder, blandt andet med nummeret "Rockstar" som er den sang, der har ligget længst tid på Spotifys førsteplads nogensinde. Hans seneste album fik rekordmange streams på Spotify, nemlig 78.744.748 på kun 24 timer. Fredag aften kommer en af tidens mest populære kunstnere i verden til Skanderborg med sin varme lyd.

Tre numre som opvarmning til fredag: "Rockstar" (selvfølgelig), "Better Now", "Congratulations".

Hvor: Bøgescenerne

Hvornår: Fredag 10. august, klokken 21.30.

5. Nephew

Nephew med Simon Kvamm i front er fra Aarhus og har eksisteret siden 1996. Bandet har blandt andet arbejdet sammen med den amerikanske producer Timberland og har vundet flere priser for pladen "USADSB". Camilla Rønde/Scanpix

Hvem: Nephew er et Danmarks største rockband siden 00'erne, og sidste år udvidede og oprustede gruppen med musikeren og produceren Marie Højlund, som får debut på Smukfest denne sommer. Det er ellers sjette gang i Smukfests historie, at Nephew gæster scenerne i skoven.

Hvorfor: Gruppen har holdt hele fire års koncertpause, men nu er de ude med nye numre med Marie Højlund. Hun klæder gruppens testosteronniveau og bliver et spændende nyt modstykke, når hun kommer med på Smukfest. Alle Nephews koncerter i Danmark er for længst udsolgt, og derfor forventes det at blive en kæmpe fornøjelse og fest for alle torsdag aften.

Tre numre som opvarmning til torsdag: "Superliga", "Amsterdam" og "Hospital".

Hvor: Bøgescenerne

Hvornår: Torsdag 9. august, klokken 23.15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Forældre testet positive for Covid-19: Skole opfordrer kammerater til at blive hjemme

Annonce