Annonce
Odder

493 er en stjerne

Jersey-koen er vant til at komme ud og hilse på mennesker. Foto: Lars Juul
Odder - Hvad hedder den? Spørgsmålet kom mange gange, og hver gang var svaret: 493.

Den syv år gamle jersey-ko var en stjerne, da der onsdag var sciencedag på Odder Gymnasium. 493 holder til på Jordbrugets Uddannelsescenter Århus, men det er tredje gang, den besøger gymnasiet på videnskabsdagen.

- Den har også været med i Ramasjang. Hun kan godt lide opmærksomhed, så det er hende, der kommer med i byen, når der er noget. Og så står hun stille og roligt, forklarede Freja Schramm, der selv er elev på jordbrugs-skolen.

493 lokkede mange gymnasie- og skoleelever forbi. Nogle ville prøve at klappe den, og mange tog et billede. Samtidig kunne skolen gøre lidt reklame for sig selv.

- Men hvad har en landbrugskole med videnskab at gøre?

- Vi render ikke kun rundt i stalden. Vi har også naturfag og biologi. Vi kan ikke passe marker og dyr uden at vide, hvad der ligger bag, fortalte Freja Schramm.

- Vi har også slanger og edderkopper med, for vi uddanner også dyrepassere, tilføjede Patrick Johansen, der også er elev på skolen.
Jersey-koen er vant til at komme ud og hilse på mennesker. Foto: Lars Juul
Der var også besøg af studerende fra Dandrite - Denham Group på Aarhus Universitet, som havde stamceller med. Desuden satte ambassadører fra UngEnergi fokus på bæredygtig energi til hjerne og hjerte.
Annonce
sciencedag odder gymnasium ko
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce