Annonce
112

49-årig mand fængslet i omfattende narkosag: Fragtede kokain fra Hedensted til Norge

En 49-årig mand er blevet fængslet i Norge. Han er sigtet for at have transporteret kokain fra Hedensted til Norge. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: En 49-årig dansk mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter at have været for en dommer i en norsk retssal sigtet for sin rolle i en meget omfattende sag om smugling af store mængder kokain fra Danmark til Norge.

Det bekræfter politiinspektør Brian Voss Olsen fra Særlig Efterforskning Vest.

Han bekræfter også - over for Horsens Folkeblad - at den 49-årige mand er identisk med den mand, der flere gange inden for de seneste måneder har fået overdraget kokain fra to 28-årige mænd fra Horsens-området på en adresse i Hedensted. Den forbindelse kom frem, da de to 28-årige torsdag var i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

- Det er rigtigt, at der er tale om den mand. Men derudover kan jeg ikke give yderligere oplysninger, da der stadig udestår meget efterforskning i sagen - både i Danmark og i Norge, siger Brian Voss Olsen, der heller ikke ønsker at oplyse, hvor i Danmark den 49-årige mand hører til.

Torsdag blev de to 28-årige lokale mænd varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet for at have klargjort og pakket op mod 25 kg kokain på en adresse vest for Horsens. Ifølge politiet overdrog de efterfølgende de store mængder kokain til en mand på en adresse i Hedensted. Han kørte - ledsaget af de to 28-årige - kokainen til Hirtshals og sejlede den til Norge, hvor han videredistribuerede den til et større antal personer.

Ifølge norsk politi, som koordinerer indsatsen i den omfattende sag, er op mod 50 personer blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af sagen, der har stået på siden 2018.

Brian Voss Olsen ønsker ikke at oplyse, hvor mange af anholdelserne der har fundet sted i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce