Annonce
AC Horsens

481 minutters måltørke blev brudt: Men AaB udlignede i det 91. minut - Brock matchvinder i det 95. minut

Lirim Qamili bragte AC Horsens på 1-0 i første halvleg af opgøret mod AaB. Foto: Bo Amstrup/Scanpix


Horsens: AC Horsens lignede længe en vinder i opgøret mod AaB, men i en vanvittig afslutning udlignede AaB første til 1-1 i det 91. minut. Skuffelsen nåede at brede sig hos hjemmeholdet, men Nicolai Brock-Madsen ville det anderledes. Efter 94 minutters spil fulgte han op på en returbold og sendte bolden i nettet til 2-1.

Lirim Qamili blev manden, der brød holdets måltørke efter 481 minutter. Det druknede i den hektiske afslutning, hvor AC Horsens-spillerne viste stor moral.

AC Horsens er stadig langt fra redning, men sejren var i den grad tiltrængt. AaB havde bolden mest, men AC Horsens var bedst til at forsvare sig og tage vare på de muligheder, der bød sig i den anden ende af banen.

AC Horsens åbnede kampen med et hårdt pres. Det fremprovokerede flere AaB-fejl, og allerede i det tredje minut var Lirim Qamili tæt på at få en friløber på den konto.

AaB svarede igen i en hektisk indledning med en skarp aflevering i dybden til Tim Prica, men Matej Delac var på plads med en fodparade.

Søren Reese fik den næste chance til hjemmeholdet med et hovedstød efter hjørnespark.

AaB kæmpede for at spille sig ud af AC Horsens' pres. Jens Berthel Askous tropper brugte mange kræfter i den fase af spillet.

Gæsterne fik scoret i det 26. minut efter et frispark, men målet blev annulleret på grund af offside via et gennemsyn i VAR-vognen.

AC Horsens svarede igen. I det 31. minut havnede et frispark via Hallur Hanssons hoved for fødderne af Lirim Qamili, der tæt under mål hamrede bolden op i nettaget til 1-0. Efter 481 minutter uden mål brød han forbandelsen. Det var samtidig Qamilis første mål i Superligaen.

AC Horsens fortsatte med skabe chancer, men skarpheden manglede. Der var ellers gode muligheder for at komme på 2-0, men hverken Jonas Gemmer eller Nikolas Dyhr kunne gøre arbejdet færdigt.

AaB havde to giftige hjørnespark kort før pausen, men AC Horsens fik headet væk på målstregen.

Nikolas Dyhr fandt i det 42. minut Muamer Brajanac med en aflevering skråt bagud i feltet, men Jakob Rinne reddede forsøget.

AaB åbnede anden halvleg med en ny scoring efter et hjørnespark, men for anden gang blev målet annulleret af VAR. Denne gang på grund af hånd på bolden. Det var Rufo, der tog hånden til hjælp efter Matej Delac kom skidt ud til hjørnesparket.

AC Horsens fik rystet AaB-forsøget af sig og stod solidt på banen. AaB havde mere end svært ved at nedbryde hjemmeholdets defensiv.

AC Horsens lurede på omstillinger, men det blev aldrig farligt, og som tiden gik blev hjemmeholdet presset længere og længere tilbage på egen banehalvdel.

Tim Prica fik en god frisparksmulighed i det 78. minut fra kanten af feltet, men hans forsøg strøg over mål.

Det lignede en sejr til AC Horsens, men i det 91. minut udlignede Matahias Ross til 1-1, hvorefter Nicolai Brock-Madsen dukkede op og blev matchvinder med sit mål til 2-1 i det 95. minut.

Jens Berthel Askou havde ændret på to pladser i forhold til det hold, der løb på banen mod VB i fredags. Peter Nymann måtte tage plads på bænken til fordel for Jacob Buus, mens Jonas Gemmer afløste en karantæneramt Bjarke Jacobsen.

De to holds startopstillinger:

AC Horsens: Matej Delac, Alexander Ludwig, Malte Kiilerich, Søren Reese, Jacob Buus, Nikolas Dyhr, Jonas Gemmer, Hallur Hansson, Louka Prip, Lirim Qamili, Muamer Brajanac.

AaB: Jacob Rinne, Frederik Børsting, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Lukas Klitten, Iver Fossum, Pedro Ferreira – Tim Prica, Martin Samuelsen, Marcus Hannesbo, Rufo

AC Horsens spiller igen på søndag ude mod FC Nordsjælland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Hedensted

Smitte stabiliserer sig i Hedensted: Forventer fald i tallene fra torsdag

Annonce