Annonce
Horsens

43-årig mand fængslet for tyveri fra Vær Kirke

En 43-årig mand blev onsdag varetægtsfængslet i 14 dage. Han er sigtet for at have stjålet bl.a. lysestager og dåbsfad fra Vær Kirke, hvor han brød skabe op med en vinkelsliber. Foto: Søren E. Alwan
Den fængslede blev anholdt ved Tamdrup Kirke natten til onsdag. Politiet mener, han skulle til at bryde ind i kirken

Horsens: En 43-årig mand, der er bosiddende i Horsens, er ved Retten i Horsens blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

Manden sigtes for tyveri fra Vær Kirke mellem søndag og mandag, da bl.a. 45 lysestager fra kirkebænkene, dåbsfadet, en dåbskande, en syvarmet lysestage fra alteret samt to alterstager. Ifølge anklager Anna Holm Christensen fra Sydøstjyllands Politi er der tale om "uerstattelige kulturværdier."

Den 43-årige blev anholdt natten til onsdag, da han opholdt sig i en bil ved Tamdrup Kirke, da betjente tilfældigvis kørte forbi.

Politiet mistænker ham for at have været på vej til at bryde ind i kirken. I bilen fandt betjentene, der anholdt manden, indbrudsværktøj og en mobiltelefon, hvor Tamdrup Kirke var tastet ind i gps'en.

Annonce

Kosterne er væk

Den 43-årige spinkle mand troppede op til grundlovsforhøret i selskab med to betjente. Han nægter, at han har stjålet fra Vær Kirke, og han nægter også, at han havde til hensigt at bryde ind i Tamdrup Kirke.

Til gengæld erkender han, at han på et tidspunkt omkring årsskiftet brød ind i en garage ved Eltang Kirke i Kolding. Her stjal han en motorsav og en hækkeklipper. Det indbrud blev han også sigtet for i grundlovsforhøret.

Anklager Anna Holm Christensen anmodede ved grundlovsforhørets start om, at dørene blev lukket for offentligheden.

Argumentet var bl.a., at kosterne fra Vær Kirke ikke er fundet endnu.

- Dermed kan der være en medgerningsmand på fri fod, lød det fra anklageren.

Hun oplyser, at hun krævede, at den 43-årige skulle varetægtsfængsles i 14 dage - og det ønske efterkom dommeren.

Den 43-årige kærede ikke sin fængsling til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce