x
Annonce
112

42-årig litauer varetægtsfængslet for tyveri

En 42-årig litauisk mand blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger for tyveri. En formodet medgerningsmand, der også er litauer og 42 år, blev løsladt efter grundlovsforhøret ved Retten i Horsens. Arkivfoto: Palle Herløv
En mand blev varetægtsfængslet og en anden løsladt, da to mænd onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør efter tyveri fra blandt andet en guldsmed i Jessensgade.

Horsens: En 42-årig mand fra Litauen erkendte delvist flere forhold af tyveri, da han onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

En formodet medgerningsmand, der også er 42 år og fra Litauen, nægtede sig skyldig. Han blev løsladt, mens den anden blev varetægtsfængslet i fire uger, oplyser anklageren i sagen, Anne Dyhr.

De to mænd blev anholdt tirsdag eftermiddag efter et mislykket tyveri hos Guldbech Ure & Smykker i Jessensgade.

Her indfandt mændene sig, og den ene fik fremvist nogle fingerringe. Han bad derefter om at se flere ringe, og mens ekspedienten var optaget af det, stjal han smykker for 2000 kr., og flygtede derefter.

Han nåede dog ikke langt. Både hah og medgerningsmanden blev pågrebet uden for butikken af personale, en vagt og en kunde.

Annonce

Stjal parfumevarer for 35.000 kr.

Tyveriet hos guldsmeden er tilsyneladende ikke det eneste, mændene har på samvittigheden efter politiets opfattelse.

Begge blev ved grundlovsforhøret sigtet for et tyveri fra Matas i Bytorv Horsens i januar.

Her stjal de, ifølge sigtelsen, parfumevarer for 36.500 kr. i forening med to andre ukendte gerningsmænd.

Ud over det er den 42-årige mand, der endte med at blive varetægtsfængslet, sigtet for tyveri i Føtex i Horsens og Bilka i Vejle.

Endelig er han også sigtet for at have fremvist ID, der ikke tilhører ham, oplyser anklageren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce