Annonce
Østjylland

4000 poser siden august: Ny virksomhed bringer bland-selv slik til døren

Frederik Schnell driver sammen med Nikolaj Lynge og Peter Rytter virksomheden Laberlarven. Selvom virksomheden først startede i august, går det godt for de tre iværksættere, som har haft svært ved at følge med alle ordrerne. Foto: Jonas Dalbøge
Den nystartede virksomhed Laberlarven i Aarhus sælger bland selv slik fra deres online-butik. Selvom iværksætterne bag kun har været i gang i to en halv måned, leverer de stadig flere hundrede slikposer ud til danskerne om ugen. Og det er vel at mærke poser som næsten vejer et kilo.
Annonce

AARHUS: I et lagerlokale i udkanten af Tilst står to mænd på 25 og 26 og blander slik. Flagermus, labre laver, dumle og skolekridt. Det hele er der. Slikket putter de ned i forskellige poser med et lille navneskilt på, og så bringes det ud i små kasser til kunderne i hele Danmark.

Og kunderne er der mange af. Siden starten i august har Frederik Schnell og Nikolaj Lynge gennem virksomheden Laberlarven nemlig solgt 4000 poser slik, som ofte vejer op til et kilo.

- Jeg tror, at folk kan lide tanken om, at de får slik, der er blandet på en hygiejnisk måde samtidig med, at de kan få det leveret lige til døren, fortæller Frederik Schnell.

Annonce

Dag-til-dag levering

Både Frederik Schnell og Nikolaj Lynge arbejder i nattelivet på Bernhardt Natklub. Da coronaen tog fat i Danmark måtte de begge dog indstille deres arbejde, og finde på andre ting at lave.


Jeg så, at det ikke altid foregår lige hygiejnisk, når folk blander slik. Jeg tror, at mange har det på samme måde som os.

- Frederik Schnell


Hurtigt opstod idéen om at lave en online slik-virksomhed. Frederik Schnell så et behov hos danskerne.

- Coronaen har gjort, at vi er blevet ekstra opmærksomme på hygiejne. Danskerne gider ikke tanken om, at folk står med deres fingre nede i kasser og blander slik. De vil hellere have slik, hvor de ved, at dem der blander det, står med mundbind, bruger håndsprit og altid har handsker på, fortæller Frederik Schnell.

- Og så synes folk jo, at det er lækkert, de kan sidde hjemme i deres stue og få leveret slik.

Lige nu går der en til to dage for at få sit slik leveret. Hvis man bestiller slikket inden klokken 15, modtager man det dagen efter om morgenen. Bestiller man det efter klokken 15, må man vente en dag mere.

Er det ikke nemmere at købe en pose matadormix i stedet for at bestille slik på nettet som først kommer en til to dage senere? 

- Hos os kan man selv vælge, hvad man putter i sin pose, og det kan man ikke i en matadormix. Og så har vi 250 varianter. 

Nikolaj Lynge står og blander slikposer. Det har han gjort i to en halv måned siden Laberlarven åbnede i august. Foto: Jonas Dalbøge  

Og danskerne vil gerne vente på, at slikket først kommer senere?

Vi har intet problem med leveringstiden, men vi kan se, at jo længere tid, der går før man modtager slikket, jo mere falder salget. Derfor har vi nu indgået et samarbejde med virksomheden Burd, så man kan få slikket leveret samme dag, som man bestiller.

Men er slik ikke et impulskøb for mange? 

Jo. Men i mange familier ved man, at hver fredag er lig med filmaften og hygge med børnene. Derfor planlægger de at købe bland selv slik i god tid, fortæller Frederik Schnell.

Annonce

Fingre i slikkasserne

Især en episode i Frederik Schnells liv gjorde, at han indså behovet for bland selv slik med hygiejne. Da han arbejdede i Bilka i Tilst så han nemlig, at voksne og især børn ofte stak deres fingre ned i slikkasserne.

Laberlarven

- Startede 1. august 2020

- Sælger bland selv slik online

- Levering koster 29 kroner - 100 gram slik for 12 kroner 

- Bestiller man sit slik inden klokken 15, leveres det direkte til døren dagen efter

- Drives af Frederik Schnell, Nikolaj Lynge og Peter Rytter 

- Har 250 forskellige varianter

- 95 procent af kunderne er kvinder eller piger

- Besøg virksomheden på: laberlarven.dk 

- Jeg så, at det ikke altid foregår lige hygiejnisk, når folk blander slik. Jeg tror, at mange har det på samme måde som os, fortæller Frederik Schnell, alt i mens hans kompagnon Nikolaj Lynge bliver nødt til at fortsætte arbejdet med at fylde slikposer op. De modtager nemlig så mange ordrer, at der i den travle hverdag ikke er tid til at holde for mange pauser. Virksomheden drives også af en tredjemand, 26-årige Peter Rytter, som står for det tekniske på hjemmesiden.

Udover familier har Laberlarven også kunder, som bor i de mindre byer. Her har de ikke adgang til et særligt stort slikudvalg.

- Den lokale kiosk har måske bland selv slik, men på ingen måde samme antal af varianter, som vi har, fortæller Frederik Schnell.

Sådan ser en typisk kasse ud med to poser bland selv slik, når den bliver leveret til danskerne i hele landet. Foto: Jonas Dalbøge 
Annonce

Tid til andre ting

Indtil videre har Frederik Schnell og Nikolaj Lynge selv stået for pakningen. De mange ordrer har betydet, at de to iværksættere står fem dage om ugen fra 06 til 16 og pakker slik.

Men nu har de ansat to ungarbejdere som fra klokken 17 til 21 skal blande slik.

De nye medarbejdere betyder også, at Frederik Schnell og Nikolaj Lynge kan koncentrere sig om markedsføringen af deres virksomhed.

Frederik Schnell fortæller også, at Laberlarven overvejer at sælge poser med et sundere udvalg - såsom nødder, tørrede frugter og lignende.

Fyldte slikposer som ligger klar til levering. Foto: Jonas Dalbøge 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup

Fire unge mænd stjal motorsav og gik i gang med at fælde juletræ i rundkørsel - flygtede, da de blev opdaget

Annonce