Annonce
Horsens

40.000 træer skal plantes i helt ny skov i Horsens Kommune

Horsens Kommune har fået 600.000 kr. til skovrejsning fra landsindsamlingen "Danmark planter træer". Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Scanpix
Horsens Kommune har fået 600.000 kr. til skovrejsning fra landsindsamlingen "Danmark planter træer". Pengene skal bl.a. bruges til at plante skov ved Gedved.
Annonce

Gedved: En ny skov vil fra efteråret 2020 begynde at rejse sig lige uden for Gedved ved siden af den skov, der blev rejst på Vestervej, umiddelbart uden for bygrænsen for to år siden.

Horsens Kommune er blevet udpeget som én af de kommuner, der har fået tildelt penge fra indsamlingen "Danmark planter træer".

Indsamlingen blev afholdt lørdag 14. september i et samarbejde mellem TV2 og Danmarks Naturfredningsforening.

Alle landets kommuner har kunnet søge om tilskud til at rejse nye skove.

Den nye skov bliver plantet på et område, der i dag er udpeget til skovrejsning. Det drejer sig om 10 hektar, der ligger vest for Gedved omkring Bryggervej og syd for Vestervej.

- Det er fantastisk, at vi nu får plantet skov på arealet, som ligger lige uden for Gedved, og det vil forbedre borgernes muligheder for ude- og friluftsliv. Samtidig får vi rejst skov på et af vores vigtige indvindingsområder til vandværket i Gedved, og dermed beskytter vi vores grundvand. Desuden ved vi, at skove optager CO2, og at de derfor er vigtige set i et klimaperspektiv, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen.

Der er stor interesse for skoven i Gedved, og folk synes, det er dejligt med et skovområde lige uden for byen.

Holger Nissen, Gedved Lokalråd

Annonce

Lys og åben

Træerne vil blive plantet i efteråret 2020, når jorden er bearbejdet, så de nye træer får gode betingelser for at vokse.

- Vi vil lave en skov, der har en stor variation af danske træer og buske. De primære træer bliver egetræer, fordi eg er en oprindelig dansk træart, der passer godt til den type jord, vi har i området. Samtidig giver egetræer en lys og åben skov at færdes i samt gode levesteder for mange dyre- og plantearter, siger Bo Karlshøj Riis, forstkandidat i natur- og miljø-afdelingen i Horsens Kommune.

Han oplyser, at der ud over egetræer vil blive plantet fuglekirsebær-træer og avnbøg samt 11 arter af lavere træer og buske.

I Gedved har et større skovområde tæt ved byen længe stået på ønskelisten.

- For to år siden blev der plantet fem hektar skov, og det er rigtig dejligt, at skoven nu bliver udvidet med de yderligere 10 hektar. Der er stor interesse for skoven i Gedved, og folk synes, det er dejligt med et skovområde lige uden for byen, siger Holger Nissen, næstformand for Gedved Lokalråd.

Foruden de 40.000 træer i Gedved arbejder Horsens Kommune på et andet mindre skovrejsningsprojekt, som kan realiseres inden for de 600.000 kroner.

Det er i dette område, at der skal plantes 40.000 nye træer. Kort: Horsens Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce