Annonce
Horsens

40.000 træer skal plantes i helt ny skov i Horsens Kommune

Horsens Kommune har fået 600.000 kr. til skovrejsning fra landsindsamlingen "Danmark planter træer". Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Scanpix
Horsens Kommune har fået 600.000 kr. til skovrejsning fra landsindsamlingen "Danmark planter træer". Pengene skal bl.a. bruges til at plante skov ved Gedved.

Gedved: En ny skov vil fra efteråret 2020 begynde at rejse sig lige uden for Gedved ved siden af den skov, der blev rejst på Vestervej, umiddelbart uden for bygrænsen for to år siden.

Horsens Kommune er blevet udpeget som én af de kommuner, der har fået tildelt penge fra indsamlingen "Danmark planter træer".

Indsamlingen blev afholdt lørdag 14. september i et samarbejde mellem TV2 og Danmarks Naturfredningsforening.

Alle landets kommuner har kunnet søge om tilskud til at rejse nye skove.

Den nye skov bliver plantet på et område, der i dag er udpeget til skovrejsning. Det drejer sig om 10 hektar, der ligger vest for Gedved omkring Bryggervej og syd for Vestervej.

- Det er fantastisk, at vi nu får plantet skov på arealet, som ligger lige uden for Gedved, og det vil forbedre borgernes muligheder for ude- og friluftsliv. Samtidig får vi rejst skov på et af vores vigtige indvindingsområder til vandværket i Gedved, og dermed beskytter vi vores grundvand. Desuden ved vi, at skove optager CO2, og at de derfor er vigtige set i et klimaperspektiv, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen.

Annonce
Der er stor interesse for skoven i Gedved, og folk synes, det er dejligt med et skovområde lige uden for byen.

Holger Nissen, Gedved Lokalråd

Lys og åben

Træerne vil blive plantet i efteråret 2020, når jorden er bearbejdet, så de nye træer får gode betingelser for at vokse.

- Vi vil lave en skov, der har en stor variation af danske træer og buske. De primære træer bliver egetræer, fordi eg er en oprindelig dansk træart, der passer godt til den type jord, vi har i området. Samtidig giver egetræer en lys og åben skov at færdes i samt gode levesteder for mange dyre- og plantearter, siger Bo Karlshøj Riis, forstkandidat i natur- og miljø-afdelingen i Horsens Kommune.

Han oplyser, at der ud over egetræer vil blive plantet fuglekirsebær-træer og avnbøg samt 11 arter af lavere træer og buske.

I Gedved har et større skovområde tæt ved byen længe stået på ønskelisten.

- For to år siden blev der plantet fem hektar skov, og det er rigtig dejligt, at skoven nu bliver udvidet med de yderligere 10 hektar. Der er stor interesse for skoven i Gedved, og folk synes, det er dejligt med et skovområde lige uden for byen, siger Holger Nissen, næstformand for Gedved Lokalråd.

Foruden de 40.000 træer i Gedved arbejder Horsens Kommune på et andet mindre skovrejsningsprojekt, som kan realiseres inden for de 600.000 kroner.

Det er i dette område, at der skal plantes 40.000 nye træer. Kort: Horsens Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce