Annonce
Hedensted

40 år med bleer og babymos: Tove har passet næsten 100 børn

Tove Husballe, der her ses med børnebørnene Freja og Sofie, har været dagplejemor i 40 år. Foto: Elisabet D. Hyttel

Tove Husballe blev dagplejemor ved et tilfælde - men hun fik smag for jobbet, og torsdag kunne hun fejre 40 års jubilæum.

Annonce

Løsning: Gæsterne strømmede til, da Tove Husballe torsdag holdt åbent hus i forbindelse med sit 40 års jubilæum som dagplejer. Omkring 100 børn og forældre ville ind og hilse på deres "gamle" dagplejemor, der i løbet af de mange år i Løsning har passet omtrent samme antal børn.

Det var ellers tilfældigt, at Tove Husballe kom ind i faget. Det skete, da hun gik hjemme med sin og ægtefællen Knuds første datter, Britt, der blev født i 1976.

- Nabokonen spurgte, om jeg ikke også kunne se efter hendes dreng, og så havde hendes søster også et par børn. Så var jeg ligesom i gang, siger Tove Husballe, der efter et par år med mund-til-mund-metoden blev ansat som dagplejemor i Hedensted Kommune i 1978.

Annonce

Kun til låns

Når hun har holdt ved i 40 år, skyldes det, at hun elsker at følge med i udviklingen hos de små poder.

- Der er selvfølgelig svære ting undervejs, men der er absolut flest glæder, når man arbejder med børn i den alder. Det er dejligt at se, hvordan de lærer ting hele tiden, og man får også et tæt forhold til nogle af dem, siger Tove Husballe, der dog altid er bevidst om, at børnene kun er til låns.

- Det har jeg det fint med. Når de når en vis alder, så skal de videre, det får de mest ud af, siger hun.

Tove Husballe bor på en nedlagt landejendom i udkanten af Løsning, hvor der er heste, høns og hunde - og masser af plads at boltre sig på. Hun kan godt lide at være ude med børnene og at have plads omkring sig. Sådan har det altid været.

Men der er også ting, der har ændret sig i løbet af de 40 år i faget.

Annonce

Døtrene kom hjem

Blandt andet hvordan vi agerer som forældre i forhold til egne og andres børn.

- Helt generelt, så tænker vi nok mere på os selv og vores egen lille familie i dag. Når forældrene kom for at hente deres barn for 40 år siden, så snakkede de også med de andre børn. I dag har man mest øje for sit eget, siger Tove Husballe.

Hendes egne tre døtre, Britt, Line og Ida, er for længst flyttet hjemmefra, men de var også tilbage i Løsning torsdag for at fejre deres mors jubilæum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce