Annonce
Debat

3F'ere reagerer på chefredaktørs leder: Kampen for ligestilling og kvinders rettigheder i Danmark og resten af verden er alles kamp

Martin Jensen. Pressefoto

Læserbrev: En stor tak til Peter Orry for at sætte et nødvendigt fokus på kvinders rettigheder i Afghanistan i sin leder den 29. december ("I Afghanistan er kvinder mændenes husdyr", red.)

Det er kærkomment, og der kan ikke herske den mindste tvivl om, at kvinders rettigheder i Afghanistan lader sig meget tilbage at ønske - endog rigtig meget. Talibans kvindesyn er frygteligt og burde høre en fjern fortid til.

Peter Orry opfordrer samtidig danske kvindesagsforkæmpere til at slå et slag for de afghanske kvinders rettigheder. Det må forstås således, at Peter Orry mener, at kampen for kvinders rettigheder i Danmark sker på bekostning af de afghanske kvinders rettigheder? Og det synes også at skinne igennem, at det er kvindesagsforkæmpere (læs kvinder), der skal tage kampen. Åbenbart ikke os alle?

Annonce

Peter Orry mener, at kvindesagsforkæmpere i Danmark i årtier har lukket øjnene for forstokkede muslimske miljøer, og man må forstå, at dette nu fører til en negligering af problemerne i Afghanistan?

Det er for det første ikke et billede, vi genkender, og for det andet er det ikke en kamp, der alene skal føres af kvinder.

I 3F kæmper vi - kvinder og mænd - for lønmodtageres rettigheder. Og vi kæmper for ordentlige og lige vilkår for alle lønmodtagere uanset herkomst, køn, seksualitet m.v. Det er ikke en kamp, vi fører på bekostning af kvinder i Afghanistan. Tværtimod! Vi fører også kampen internationalt.

Det er en falsk og besynderlig modsætning at antage, at kampen for kvinders rettigheder i Danmark skulle være til ugunst for afghanske kvinders rettigheder.

Martin Jensen og Tina Christensen

Det er en falsk og besynderlig modsætning at antage, at kampen for kvinders rettigheder i Danmark skulle være til ugunst for afghanske kvinders rettigheder.

På trods af den lange og nødvendige kamp for ligestilling i Danmark er der fortsat langt igen til, at ligestillingen er en realitet på det danske arbejdsmarked. Det viser de seneste års mange MeToo-sager. Men der er også fortsat store lønforskelle, som alene kan forklares på baggrund af køn. Derfor skal kampen for ligestilling fortsat føres i Danmark. Og det skal den selvfølgelig også i Afghanistan.

Som Peter Orry slutter af med at påpege, så er det kvindernes internationale kampdag den 8. marts. Og der er som nævnt meget at kæmpe for. Så god kampdag til Peter Orry og til alle os andre!

Tina Christensen. Pressefoto
Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hver 10. medarbejder i ældreplejen er syg: Kommunen sætter andre opgaver på pause for at sikre pleje

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Kultur

Biograf-ejere gav aldrig op, men holder stadig filmfanen højt efter et kvart århundrede

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Horsens

Rent vand er ingen selvfølge: 145 lodsejere involveres i 1000 hektar stor jord-kabale

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Annonce