Annonce
Horsens

377 underskrifter afleveret: Forældre vil have penge for at passe egne børn

Thyra Iversen fra Gedved stod i spidsen, da en flok forældre afleverede 377 underskrifter til fordel for tilskud til hjemmepasning af egne børn. Foto: Morten Pape
Borgmester Peter Sørensen (S) og formanden for børne- og uddannelsesudvalget Lone Ørsted (S) tog fredag formiddag imod 377 underskrifter til fordel for tilskud til hjemmepasning af egne børn.

Horsens: I alt seks hjemmegående forældre med tilhørende børn mødte fredag op på Horsens Rådhus for at påvirke politikerne til at give mulighed for at få tilskud til at gå hjemme og passe sine egne børn. For det er det bedste for de små. Det mener i hvert fald Henriette Nørgaard fra Østbirk, som har gået hjemme med begge sine børn, der også var med til overrækkelsen.

- Børn har ikke brug for at komme af sted. Når de ikke giver tilskud til hjemmepasning, handler det om økonomiske perspektiver og den måde, samfundet er bygget op på. Men jeg tror på, at vi skal holde fast i det basale. Når børn er små, har de brug for mor og far. Og hvis de selv kunne vælge, tog de ikke af sted, slog hun fast.

Annonce

Børn har ikke brug for at komme af sted. Når de ikke giver tilskud til hjemmepasning, handler det om økonomiske perspektiver og den måde, samfundet er bygget op på. Men jeg tror på, at vi skal holde fast i det basale. Når børn er små, har de brug for mor og far. Og hvis de selv kunne vælge, tog de ikke af sted.

Henriette Nørgaard, Østbirk, hjemmegående

Udvalget træffer beslutning 2. maj

Tidligere på året var emnet på dagsordenen i børne- og uddannelsesudvalget som en orienteringssag. Siden har en lille gruppe forældre samlet underskrifter ind til politikerne, og nu kommer emnet på igen, fortalte formand Lone Ørsted.

- Jeg tror aldrig, jeg har fået så meget tilsendt før som i denne sag. I har lavet et flot stykke arbejde, det er super godt gået. Jeg havde nok fra starten den grundholdning, at nok kunne barslen godt være lidt længere, men så skulle børn også i institution. Men jeg er nok blevet påvirket lidt til at se, at der kan være andre behov, lød det til mødet.

Også børne- og uddannelsesudvalgets næstformand Paw Amdisen, udvalgsmedlem Ole Dahl Kristensen (V) og Jakob Bille fra (LA), var med til mødet, og især sidstnævnte talte varmt for forældrenes ønske.

- Jeg bakker det her 100 procent op. Det handler om familiernes frihed, og det er os som forældre, som kender vores børn bedst. Jeg har desuden snakket med flere borgere, som har fravalgt Horsens, fordi vi ikke har tilskud, og det skal vi også have med i vores økonomiske betragtninger, lød det.

Vil koste to millioner

Forældre, der går hjemme, kan maksimalt få 85 procent af kommunens tilskud til en sammenlignelig daginstitutionsplads. Det giver en besparelse på et par tusinde kroner pr. barn. Men ud fra forvaltningens seneste tal vil det alligevel betyde en merudgift på omkring to millioner kroner, hvis de anslåede 30 forældre, der i dag passer deres børn hjemme, skulle modtage tilskud i fremtiden. Penge, som skal findes et andet sted, lød det fra borgmester Peter Sørensen.

- Vi skal ikke diskutere, om det er en ret. Men det er en principiel diskussion, om det er velfærdsstaten, som skal betale for, at man passer egne børn, slog han fast.

Den diskussion bliver taget i børne- og uddannelsesudvalget 2. maj, men næstformand Paw Amdisen, forsikrede efter mødet om, at udvalget nok skal finde en eller anden løsning.

- Men hvilken model vi rent økonomisk kan lave, det er det, vi skal drøfte nu.

Seks forældre og otte hjemmepassede børn afleverede fredag formiddag underskrifter til borgmesteren og udvalgsformanden for børne- og uddannelsesudvalget for at få ændret reglerne for hjemmepasning af egne børn i kommunen. Foto: Morten Pape

Følte sig hørt

Efter mødet var der enighed blandt forældrene om, at det havde været en god dag på rådhuset.

- Det er svært at tale ind i en kultur, som er dybt forankret i samfundet. Men det var en god oplevelse, at de tog sig tid til os, og vi føler os anerkendt og lyttet til, lød efterfølgende fra en af forældrene, Mette Foged.

Hun går hjemme med sin 14 måneder gamle datter, Marie.

I 2018 gav i alt 49 kommuner tilskud til pasning af egne børn.

På mødet roste Lone Ørsted (S) forældrenes store arbejde med at samle dokumentation ind. Spørgsmålet om tilskud til hjemmepasning bliver drøftet i børne- og uddannelsesudvaget 2. maj. Foto: Morten Pape

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce