Annonce
112

Flere sigtet efter færdselsaktion i Horsens: Mange taler stadig i håndholdt telefon

37 trafikanter blev sigtet for overtrædelser af færdselsloven, da Sydøstjyllands Politi tirsdag lavede en færdselsaktion i Horsens. Arkivfoto: Michael Bager
11 bilister får en bøde for at tale i mobiltelefon under kørsel, og så er cyklisterne heller ikke for gode i trafikken, viser gårsdagens aktion.

Horsens: Nogle cyklister føler sig hævet over færdselsloven.

Det må være konklusionen efter en færdselsaktion tirsdag mellem kl. 10 og 14, der afslørede, at flere cyklister blæser på reglerne.

Aktionen fandt blandt andet sted på Vejlevej, Høegh Guldbergs Gade, Vestergade, Claus Cortsens Gade, Bollervej og Bjerrevej.

En cyklist blev snuppet i køre mod færdselsretningen, én cyklede på fortorvet, og tre cyklister drønede over for rødt lys.

Men man skal altså også køre ordentligt, når man er cyklist, formaner vicepolitiinspektør Stig Simonsen, Sydøstjyllands Politi.

- Det er jo bløde trafikanter, og det duer ikke, at cyklisterne ikke kører efter reglerne. Pludselig kan det gå galt. Derfor giver det god mening, at vi også slår ned på cyklisterne, siger han.

Annonce

11 talte i telefon

Aktionen afslørede også, at mange bilister fortsat har svært ved at holde nallerne fra mobiltelefonen, når de kører.

11 personer blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon, og det udløser også løftede øjenbryn hos politiet.

- Det er mange, og man er jo uopmærksom, når man taler i mobiltelefon, så det fortsætter vi med at holde øje med, siger Stig Simonsen.

I alt blev der rejst 37 sigtelser på de fire timers målrettede indsats.

Ud over de nævnte omfatter sigtelserne 11 hastighedsovertrædelser, ikke medbragt kørekort, ulæselig nummerplade, ikke korrekt placering på vejene og unødig røg og støj fra en bil.

Foruden de tre cyklister, der kørte over for rødt lys, blev også en enkelt bilist noteret for det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce