Annonce
112

Flere sigtet efter færdselsaktion i Horsens: Mange taler stadig i håndholdt telefon

37 trafikanter blev sigtet for overtrædelser af færdselsloven, da Sydøstjyllands Politi tirsdag lavede en færdselsaktion i Horsens. Arkivfoto: Michael Bager
11 bilister får en bøde for at tale i mobiltelefon under kørsel, og så er cyklisterne heller ikke for gode i trafikken, viser gårsdagens aktion.

Horsens: Nogle cyklister føler sig hævet over færdselsloven.

Det må være konklusionen efter en færdselsaktion tirsdag mellem kl. 10 og 14, der afslørede, at flere cyklister blæser på reglerne.

Aktionen fandt blandt andet sted på Vejlevej, Høegh Guldbergs Gade, Vestergade, Claus Cortsens Gade, Bollervej og Bjerrevej.

En cyklist blev snuppet i køre mod færdselsretningen, én cyklede på fortorvet, og tre cyklister drønede over for rødt lys.

Men man skal altså også køre ordentligt, når man er cyklist, formaner vicepolitiinspektør Stig Simonsen, Sydøstjyllands Politi.

- Det er jo bløde trafikanter, og det duer ikke, at cyklisterne ikke kører efter reglerne. Pludselig kan det gå galt. Derfor giver det god mening, at vi også slår ned på cyklisterne, siger han.

Annonce

11 talte i telefon

Aktionen afslørede også, at mange bilister fortsat har svært ved at holde nallerne fra mobiltelefonen, når de kører.

11 personer blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon, og det udløser også løftede øjenbryn hos politiet.

- Det er mange, og man er jo uopmærksom, når man taler i mobiltelefon, så det fortsætter vi med at holde øje med, siger Stig Simonsen.

I alt blev der rejst 37 sigtelser på de fire timers målrettede indsats.

Ud over de nævnte omfatter sigtelserne 11 hastighedsovertrædelser, ikke medbragt kørekort, ulæselig nummerplade, ikke korrekt placering på vejene og unødig røg og støj fra en bil.

Foruden de tre cyklister, der kørte over for rødt lys, blev også en enkelt bilist noteret for det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Hedensted

Jørgen leder efter sin ukendte helt fra Bilka-køen: - Han kiggede mig direkte i øjnene

Annonce