Annonce
112

Flere sigtet efter færdselsaktion i Horsens: Mange taler stadig i håndholdt telefon

37 trafikanter blev sigtet for overtrædelser af færdselsloven, da Sydøstjyllands Politi tirsdag lavede en færdselsaktion i Horsens. Arkivfoto: Michael Bager
11 bilister får en bøde for at tale i mobiltelefon under kørsel, og så er cyklisterne heller ikke for gode i trafikken, viser gårsdagens aktion.
Annonce

Horsens: Nogle cyklister føler sig hævet over færdselsloven.

Det må være konklusionen efter en færdselsaktion tirsdag mellem kl. 10 og 14, der afslørede, at flere cyklister blæser på reglerne.

Aktionen fandt blandt andet sted på Vejlevej, Høegh Guldbergs Gade, Vestergade, Claus Cortsens Gade, Bollervej og Bjerrevej.

En cyklist blev snuppet i køre mod færdselsretningen, én cyklede på fortorvet, og tre cyklister drønede over for rødt lys.

Men man skal altså også køre ordentligt, når man er cyklist, formaner vicepolitiinspektør Stig Simonsen, Sydøstjyllands Politi.

- Det er jo bløde trafikanter, og det duer ikke, at cyklisterne ikke kører efter reglerne. Pludselig kan det gå galt. Derfor giver det god mening, at vi også slår ned på cyklisterne, siger han.

Annonce

11 talte i telefon

Aktionen afslørede også, at mange bilister fortsat har svært ved at holde nallerne fra mobiltelefonen, når de kører.

11 personer blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon, og det udløser også løftede øjenbryn hos politiet.

- Det er mange, og man er jo uopmærksom, når man taler i mobiltelefon, så det fortsætter vi med at holde øje med, siger Stig Simonsen.

I alt blev der rejst 37 sigtelser på de fire timers målrettede indsats.

Ud over de nævnte omfatter sigtelserne 11 hastighedsovertrædelser, ikke medbragt kørekort, ulæselig nummerplade, ikke korrekt placering på vejene og unødig røg og støj fra en bil.

Foruden de tre cyklister, der kørte over for rødt lys, blev også en enkelt bilist noteret for det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lettet chauffør efter krav om mundbind i bybusserne i Horsens: Bedre sent end aldrig

Horsens

HIC henter stor amerikaner

Annonce