Annonce
Horsens

3500 er ankommet til årets SommerOase: På torsdag er der gratis adgang for alle

3500 gæster er ankommet til SommerOase ved Bygholm Landbrugsskole. Foto: Johanne Karlsen
De første 3500 gæster har indfundet sig på dette års SommerOase, der for tredje år i træk foregår på Bygholm Landbrugsskole. På torsdag er der gæstedag, hvor alle interesserede kan besøge den kristne festival og udforske tro, identitet og en masse aktiviteter.

Horsens: Der er skruet op for alle knapper, når den kirkelige organisation DanskOase i disse dage afholder den ugelange kristne festival SommerOase i og omkring Bygholm Landbrugsskole lige uden for Horsens.

Sådan beskriver Ruben Dalsgaard, generalsekretær i DanskOase, i hvert fald forskellen på deres årlige sommerarrangement og de daglige aktiviteter i organisationen.

- DanskOase er jo en organisation for en række lokale menigheder, så når vi er sammen på den her måde, er det et niveau op i forhold til for eksempel koncerter. Det bliver så kombineret med det lokale fællesskab, fordi man tager sammen afsted i den folkekirke, man er tilknyttet. Jeg er selv fra Silkeborg, og vi er 300 mand afsted. Det styrker også det lokale fællesskab at være her, siger han.

Annonce

SommerOase i Horsens

  • SommerOase er en kristen festival, der arrangeres af Dansk Oase og Børne- og UngdomsOase. I år fra lørdag 13. juli til lørdag 20. juli (aktiviteterne slutter fredag 19. juli).
  • DanskOase er en kirkelig netværksorganisation med samme trosgrundlag som folkekirken, og dens børne- og ungdomsaktiviteter er samlet under foreningen Børne- og UngdomsOase.
  • Festivalen afholdes for tredje år i træk på og omkring Bygholm Landbrugsskole ved Horsens. Før det havde festivalen i 15 år holdt til i Odder på Rudehøj Efterskole.
  • De fleste gæster camperer på pladsen gennem hele ugen, hvor der er aktiviteter i form af musik, foredrag, fællessamlinger, bøn, børne-aktiviteter og meget mere. Fokus er fællesskab med Gud og mennesker.
  • Godt 6500 mennesker forventes at deltage, og omkring 1000 frivillige er med til at stable festivalen på benene.

Torsdag er for alle

SommerOase begyndte lørdag aften, og derfor ankom langt de fleste i løbet af formiddagen og eftermiddagen.

- Der kar været et kæmpe rykind, men ikke noget, der har skabt den store panik. Vi har godt 3500, der kommer om lørdagen, og det er dem, der bor fast på pladsen, siger Ruben Dalsgaard.

Derfra er der et stykke op til de 6500 gæster, som er det forventede besøgstal, og det skyldes, at der på torsdag 18. juli er gratis adgang for gæster, som gerne vil have en smagsprøve på, hvad DanskOase kan.

- Jeg synes, man skal tage herud, hvis man har lyst til at udforske nogle ting omkring sin tro - og udforske den måde, vi herude praktiserer, tænker og taler om tro. Vi er klassisk luthersk kristne, men vi arbejder nytænkende og kreativt, så der er mange spændende ting at opleve, siger Ruben Dalsgaard.

Bredt og tætpakket program

Aktiviteterne på torsdag tæller alt fra spikeball-turnering og ungdomsdisco til bibeltimer og foredrag om emner som tilgivelse og helbred. For børn er der desuden et hav af aktiviteter. Overordnet for hele ugens program har Ruben Dalsgaard også lidt at fremhæve:

- Vi har nogle ret spændende foredragsholdere og talere fra England blandt andet, og navnlig for børn, teenagere og unge er der en masse aktiviteter, så der vil være fuld knald på. Ellers handler det meget om fællesskab - både i aktiviteterne og i bare at være på pladsen. Kigger man på det åndelige perspektiv, er der ro og tid til fordybelse og til at udforske sin tro og identitet, siger han.

SommerOase fortsætter indtil på fredag, og har man lyst til at besøge festivalen torsdag, skal man bare møde op, og så får man et armbånd.

SommerOase er for folk i alle aldre, og aktiviteterne er aldersopdelt, så der både er noget for 0-2-årige og 17-22-årige. Foto: Johanne Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Engelske topboksere til stævne i Horsens

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce