Annonce
Hedensted

34-årig debuterer som præst i Løsning og Korning Kirker

Løsning og Korning Kirker får ny præst 1. juni. Arkivfoto

Fra 1. juni vil Filip Torp Kildeholm udbrede Guds ord for den lokale menighed. Det bliver først gang, han trækker den sorte kjole over hovedet - men håber på at kunne bruge den til blandt andet at hjælpe de unge.

Løsning/Korning: Løsning og Korning Kirker får ny præst pr. 1. juni. Der er tale om 34-årige Filip Torp Kildeholm, der allerede blev indstillet til hvervet for en lille måneds tid siden, men først torsdag fik den endelige proforma-godkendelse fra Kirkeministeriet.

- Sognene har længe næret et ønske om ved passende lejlighed at ansætte en ung præst for i endnu højere grad at imødekomme den store flok af unge og børnefamilier i menigheden og samtidig være med til at bygge videre på fremtidens kirke, lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Filip Torp Kildeholm

34 år.

Født i Sønderborg og flyttede siden med familien til først Skjern og siden Kolding. Bor i dag i Aarhus, men planlægger at flytte til Løsning.

Gift med hustruen Johanne. Sammen har de børnene Silas på seks år og Levi på et år.

Har aldrig tidligere været præst, men har arbejdet som ungdomskonsulent hos Indre Mission. Derudover har han været voluntør i Israel, soldat og personlig assistent for en præst.

Tilbringer blandt andet fritiden med at se cykelsport, læse bøger og hygge med venner og familie.

Filip Torp Kildeholm har aldrig tidligere været præst. Han flytter hurtigst muligt til den lokale menighed. Privatfoto

Mange tilbud og mange valg

Og det er da også netop arbejdet med de unge, der står Filip Torp Kildeholms hjerte nært. Som nuværende ungdomskonsulent i Indre Mission er han vant til at være helt tæt på de unge og de valg, de står overfor i livet.

- Det er lidt en udfordring for kirkerne i dag at være et attraktivt tilbud for de unge, der har et højt aktivitetsniveau og mange andre tilbud. Men det er også som ung, man ikke altid - husker jeg fra mig selv - har forudsætningerne for at træffe de valg, man gør. Uddannelse, fremtiden - og troen. Der håber jeg, at vi som kirke kan være en hjælpende røst, siger Filip Torp Kildeholm til Folkebladet.

Det behøver ikke kun være ham som præst, men i lige så høj grad dele af menigheden, der kan agere gode forbilleder, uddyber han og understreger samtidig, at en af de vigtigste opgaver fortsat vil være højmesserne.

Præstedebut

Den 34-årige er uddannet teolog fra Aarhus Universitet, men har ikke tidligere haft et præsteembede, hvorfor han først skal ordineres som præst 29. maj kl. 19 i Haderslev Domkirke. Menigheden er velkommen til at deltage.

Han har derudover en baggrund som blandt andet soldat og voluntør i Israel, og selvom det bliver nyt for ham at stå på den anden side af alteret, føler han sig godt rustet.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en spændende oplevelse for mig at skulle have den sorte kjole på. Allerede nu kan jeg mærke, at det bliver en helt anden rolle i menigheden, men selvom der er lagt noget på skuldrene, føler jeg mig ikke tynget - jeg glæder mig til at bære det, siger Filip Torp Kildeholm.

Dobbelt indsættelse

Privat er den nye præst gift med hustruen Johanne, med hvem han har børnene Silas på seks år og Levi på et år.

Selvom jobbet ikke følger med bopælspligt, og den tilknyttede præstebolig rives ned, planlægger familien at flytte til området for at være tættere på menigheden.

- Jeg vil gerne være en synlig og tilgængelig præst, man kan snakke med over køledisken. Jobbet er ikke 8-16, men på en måde nærmere en livsstil. Derfor er det også vigtigt for os at bo sammen med menigheden, siger Filip Torp Kildeholm.

Indsættelsesgudstjenesterne foregår 10. juni kl. 10.30 i Korning Kirke og kl. 14 samme dag i Løsning Kirke med efterfølgende reception.

Filip Torp Kildeholm overtager jobbet, efter Henrik Højlund for nylig tog afsked med menigheden for i stedet at takke ja til et embede i Kingo-Samuel pastorat på Nørrebro i København.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce