Annonce
forside

32 grise aflivet efter grisetransport væltede

Foto: Morten Pape

Anhænger fyldt med grise på vej til slagteriet væltede her til formiddag omkuld i rundkørsel ved Egebjerg.

Egebjerg: En grisetransport er mandag formiddag ved 10-tiden væltet omkuld i en rundkørsel ved Egebjerg.

Der er tale om en traktor med efterfølgende anhænger med levende grise ombord. Grisene var på vej til Danish Crowns slagteri ved Egebjerg.

Uheldet skete i rundkørslen, hvor Skanderborgvej møder Rådvedvej.

Traktoren blev ført af en 23-årig chauffør. Da han kom til rundkørslen, ville han tage en ekstra runde for at give plads til den kø af biler, der havde hobet sig op bagved.

Men efter den første runde kan han pludselig mærke, at der er noget, der rykker i traktoren. Ifølge hans egen fortælling når han lige at se vognen tippe om, hvorefter traktoren selv bliver løftet op, så den kun står på forhjulene.

Der var 107 grise på transporten. Nogle af dem løb ud med det samme ud på vejen, mens chaufføren og tililende hjalp hinanden med at få de resterende grise ud.

En kvindelig dyrlæge, der er på barsel, kom kort efter til rundkørslen, og hun gik i gang med at få tjekket grisene. Senere blev de mest tilskadekomne aflivet.

75 levende dyr er nu kørt på slagteriet, hvore de vil blive slagtet med det samme. De resterende 32 døde enten ved ulykken eller er blevet aflivet.

Traktoren er her kort efter kl. 12 blevet flyttet, og vejen mangler blot at blive spulet, inden rundkørslen kan åbnes for trafik igen.

Mange grise løber omkring rundkørslen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritkørsel på Platanallé

Annonce