Annonce
Brædstrup

32 fodboldglade piger legede fodbolden ind til DBU's pigeraket

Det var fodbold på en sjov måde, da DBU fredag kom forbi med Pigeraketten på Brædstrup Stadion. Foto: Henrik Sandvad
Der blev driblet, scoret mål og ikke mindst leget en masse fodbold ind, da 32 fodboldglade piger fredag deltog i DBU's pigeraket på Brædstrup Stadion.
Annonce

Brædstrup: Solen skinnede fra en skyfri himmel, og varmen lå som et tungt tæppe over Brædstrup Stadion fredag eftermiddag.

Selvom vejret på mange måder mere var til afslapning på stranden frem for 2,5 timers fodbold i den bagende sol, så forhindrede det ikke, 32 piger i alderen 5-11 år i at stille op til forskellige fodboldøvelser, hvor nybegyndere såvel som øvede kunne lære fodboldspillet på en anden måde.

De mange spillere på banen glædede ikke mindst Kurt Pedersen fra BIF Fodbold, som har ansvaret for pige- og kvindeafdelingen i klubben.

- Vi er overordentlig godt tilfredse. Det er stadig sommerferie og meget varmt, så vi er glade for, at der kom så mange. Vores mål var, at der kom 25, så det har vi rigeligt nået. Sidste gang vi arrangerede Pigeraketten for fire-fem år siden, kom der blot tre. Så det er en markant fremgang, sagde Kurt Pedersen med et smil.

Annonce

En dag med fodboldleg

Af de 32 fodboldpiger havde 11-12 af dem aldrig prøvet at spille fodbold før, og for dem er Pigeraketten en god mulighed for at prøve spillet af, inden man eventuelt melder sig ind i en fodboldklub.

- Det er en meget god måde at lege fodbolden ind - især for de helt nye spillere. Der er mange sjove øvelser, som de skal igennem, så legen og glæden ved fodbold er i højsædet. Skulle der så være nogle stykker, som har lyst til at spille fodbold bagefter, så er det jo kun godt, sagde Kurt Pedersen.

Kurt Pedersen fra BIF Fodbold var mere end godt tilfreds med deltagerantallet på en varm dag sidst i skolernes sommerferie. Foto: Henrik Sandvad

BIF Fodbold har i de senere år fået et godt tag om pigespillerne. Klubben passerede således tidligere i år for første gang 100 medlemmer inden for pige- og kvindefodbolden. Det betyder dog ikke, at BIF Fodbold vil satse på DBU's Pigeraket hvert år.

- Der er en grænse for, hvor meget tingene kan trække, og kører vi for meget på med det samme, dræner vi hele området. Derfor er det bedst at holde et eller to års pause, inden man prøver det igen.


Det er en meget god måde at lege fodbolden ind - især for de helt nye spillere. Der er mange sjove øvelser, som de skal igennem, så legen og glæden ved fodbold er i højsædet.

Kurt Pedersen, BIF Fodbold


Det varer dog ikke længe, før BIF Fodbold igen er vært for et større fodboldstævne. Det sker næste gang 6. september, hvor Brædstrup Stadion ligger græs til 3 Bold on Tour. Det er tredje gang, at BIF arrangerer 3 Bold, og her plejer 800 fodboldspillere fra nær og fjern at stille op i stævnet.

DBU stillede med en instruktør, og derudover stod BIF klar med otte hjælpetrænere til at dirigere børnene igennem de mange specielle øvelser. Foto: Henrik Sandvad
DBU's pigeraket i Brædstrup stod på både tekniske øvelser og skud. Foto: Henrik Sandvad
Sidste gang DBU's pigeraket besøgte Brædstrup, kom der blot tre deltagere. Så i år var både instruktøren fra DBU og BIF Fodbold glade for den store opbakning. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Horsens

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Annonce